MINNEPRIS: Stiftelsen Norsk Luftambulanse sin FoU-direktør, Tom Hanssen (T.V), overrakte prisen til klinikksjef Pål Madsen på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen mandag.

Foto: Helgelandssykehuset

Fikk pris for akutt- og flymedisin

Klinikksjef Pål Madsen ved Prehospital klinikk på Helgelandssykehuset fikk Marit Ribes minnepris.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Prisen deles ut årlig til personer som har utvist særlig stort engasjement og har gjort en forskjell innen akutt- og flymedisin.

I over 30 år har Madsen vært med på å redde liv, både på bakken, i lufta og til sjøs, skriver Stiftelsen Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

– Man blir ydmyk når man mottar en slik æresbevisning, med tanke på alle de gode kollegene som jobber med akutt- og transportmedisin. Jeg setter veldig stor pris på å få denne prisen, sier Madsen i pressemeldingen.

Har jobbet i Nord
Madsen har de fleste av årene arbeidet i Nord-Norge, og har vært anestesilege på ulike sykehus, på ambulansefly og helikopter, og i Forsvarets redningshelikopter og bilambulanse.

Han har også vært sjefslege i Norsk Luftambulanse, og arbeidet som medisinsk rådgiver i Luftambulansetjenesten HF.

– Jeg er veldig glad i Nord-Norge. Å jobbe med akuttmedisin i denne landsdelen er spennende. Her er det langt til regionsykehus, og både luftambulanse, ambulansebåt og bilambulanse er viktig for å sikre befolkningen forsvarlig helsehjelp når det haster, sier Madsen.

Slik begrunner juryen prisen:

«Pål Madsen har utvist en særegen interesse for akuttmedisin i Norge, og spesielt innen luftambulansetjenesten. Han har solid erfaring og svært tydelige meninger om tjenestens drift og utvikling. Han har hatt et prisverdig engasjement i mange år, og har påvirket alle organisatoriske ledd innen luftambulanse. Pål har hatt omsorg for sine kolleger, og har alltid kvaliteten i tjenesten som fokus. Pål Madsen nyter stor respekt, ikke bare fra kolleger i Luftambulansetjenesten HF, men også hos sine medisinske kolleger i tjenesten, alle andre profesjoner i tjenesten og hos myndighetene».

Om prisen
Marit Ribes minnepris ble opprettet i 1992, til minne om flysykepleier Marit Ribe, som omkom i en ambulanseflyulykke ved Langfjelltind i Troms 14. november 1989. 

Marit Ribes minnepris deles ut av Stiftelsen Norsk Luftambulanse i samarbeid med Marit Ribes familie.

Madsen påpeker i pressemeldingen at han husker Marit Ribe:

– Jeg husker Marit Ribe som en engasjert flysykepleier som var opptatt av samarbeid. Samarbeid mellom aktørene i den akuttmedisinske behandlingskjeden er så avgjørende. Og med tanke på at hun omkom i en ulykke er jeg glad for at flysikkerhet står i høysetet i luftambulansetjenesten, sier han.

Powered by Labrador CMS