Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

MINNEPRIS: Stiftelsen Norsk Luftambulanse sin FoU-direktør, Tom Hanssen (T.V), overrakte prisen til klinikksjef Pål Madsen på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen mandag.

Foto: Helgelandssykehuset

Fikk pris for akutt- og flymedisin

Klinikksjef Pål Madsen ved Prehospital klinikk på Helgelandssykehuset fikk Marit Ribes minnepris.

Publisert: 2021-09-01 — 09.00

Prisen deles ut årlig til personer som har utvist særlig stort engasjement og har gjort en forskjell innen akutt- og flymedisin.

I over 30 år har Madsen vært med på å redde liv, både på bakken, i lufta og til sjøs, skriver Stiftelsen Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

– Man blir ydmyk når man mottar en slik æresbevisning, med tanke på alle de gode kollegene som jobber med akutt- og transportmedisin. Jeg setter veldig stor pris på å få denne prisen, sier Madsen i pressemeldingen.

Har jobbet i Nord
Madsen har de fleste av årene arbeidet i Nord-Norge, og har vært anestesilege på ulike sykehus, på ambulansefly og helikopter, og i Forsvarets redningshelikopter og bilambulanse.

Han har også vært sjefslege i Norsk Luftambulanse, og arbeidet som medisinsk rådgiver i Luftambulansetjenesten HF.

– Jeg er veldig glad i Nord-Norge. Å jobbe med akuttmedisin i denne landsdelen er spennende. Her er det langt til regionsykehus, og både luftambulanse, ambulansebåt og bilambulanse er viktig for å sikre befolkningen forsvarlig helsehjelp når det haster, sier Madsen.

Slik begrunner juryen prisen:

«Pål Madsen har utvist en særegen interesse for akuttmedisin i Norge, og spesielt innen luftambulansetjenesten. Han har solid erfaring og svært tydelige meninger om tjenestens drift og utvikling. Han har hatt et prisverdig engasjement i mange år, og har påvirket alle organisatoriske ledd innen luftambulanse. Pål har hatt omsorg for sine kolleger, og har alltid kvaliteten i tjenesten som fokus. Pål Madsen nyter stor respekt, ikke bare fra kolleger i Luftambulansetjenesten HF, men også hos sine medisinske kolleger i tjenesten, alle andre profesjoner i tjenesten og hos myndighetene».

Om prisen
Marit Ribes minnepris ble opprettet i 1992, til minne om flysykepleier Marit Ribe, som omkom i en ambulanseflyulykke ved Langfjelltind i Troms 14. november 1989. 

Marit Ribes minnepris deles ut av Stiftelsen Norsk Luftambulanse i samarbeid med Marit Ribes familie.

Madsen påpeker i pressemeldingen at han husker Marit Ribe:

– Jeg husker Marit Ribe som en engasjert flysykepleier som var opptatt av samarbeid. Samarbeid mellom aktørene i den akuttmedisinske behandlingskjeden er så avgjørende. Og med tanke på at hun omkom i en ulykke er jeg glad for at flysikkerhet står i høysetet i luftambulansetjenesten, sier han.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!