Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

UTFORDRING: – Min erfaring fra å stille til valg som et menigmedlem til et sentralt verv, er at det har vært noe utfordrende, sa Bjørg Bakke etter valget i Legeforeningen.

Foto: Skjermbilde/Legeforeningen

Tapte presidentvalget - sendte utfordring til det nye legestyret

Bjørg Bakke fikk kun et fåtall av stemmene i Legeforeningens presidentvalg. Etter valget sendte hun en utfordring til det ferske styret. 

Publisert: 2021-06-02 — 18.04
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Anne-Karin Rime gikk av med en overlegen seier i presidentvalget i Legeforeningen onsdag. Hennes motkandidat, outsideren Bjørg Bakke, fikk kun 7 av 148 stemmer.

I etterkant av valget gratulerte Bakke sin motstander, men sendte samtidig en oppfordring til foreningen. 

– Grunnen til at jeg meldte meg på i denne valgkampen er at jeg synes det er viktig med reelle valg og at vi som medlemmer bidrar til det, sa Bakke fra talerstolen i Legenes hus under det direktesendte landsstyremøtet i foreningen. 

LES OGSÅ
Hun blir legenes nye leder

– Min erfaring fra å stille til valg som et menigmedlem til et sentralt verv, er at det har vært noe utfordrende. Det har – til tross for mine 13 år i organisasjonen – vært mange lover, regler, og kall det gjerne tradisjoner, rundt valgprosessen som har blitt opplevd som noe vanskelig tilgjengelig, sa kandidaten.

 

– Viktig premiss

– Som medlem er man avhengig av arenaer som man kan kalle fleksible og interaktive i forkant av valget, nettopp fordi man slik kan påvirke sine delegater. Det er et viktig premiss for vårt demokrati.

Hun rettet en oppfordring direkte til den nye presidenten og styret:

– Dere må synliggjøre valget, valgordningen og være tydeligere på hvordan medlemmene kan påvirke sine delegater. Det vil ikke gjøre oss svakere, men samle oss og gjøre oss sterkere. Det trenger vi i en fremtid der legers vilkår stadig er under press.

– Jeg gleder meg til å følge med på det videre arbeidet dere gjør for våre medlemmer på deres viktigste arena, nemlig ute i klinikken.

LES OGSÅ
Presidentkandidat-duell: Derfor vil de bli legenes nye leder

 

Stilte etter oppfordring

Bjørg Bakke er fastlege i Porsanger og tidligere leder i Norsk medisinstudent forening. Hun meldte seg til presidentvalget etter å ha blitt oppfordret av dagens president Marit Hermansen til å engasjere seg.

Hun har omtalt sitt eget kandidatur som en «spydspiss-kampanje». Hun mener blant annet at legene må anerkjennes som en «spydspiss» i helsevesenet.

Relaterte saker
Hun blir legenes nye leder

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Mette Kalager 04.06.2021 14.49.57

  Lege

  Arne Refsum, jeg tror vi i Legeforeningen står oss godt på å ta i mot tilbakemeldinger og erfaringer uten å "ta" den som kommer med dem. Det er lett for dem som er innafor å ta de som ikke er det, det bør vi holde oss for gode til. Jeg støtter meg derfor til den siste delen av innlegget ditt "Velkommen tilbake Bjørg som delegat og med ditt engasjement!" Vi trenger deg, din erfaring og din stemme - og ikke minst ditt mot!

 • Bjørg Bakke 03.06.2021 11.28.51

  Lege

  Hei Arne! Nå syns eg du tek nokon snarvegar i resonnementet ditt. Spørsmålet er vel snarare om det er det eg som medlem som har dårleg organisasjonsforståelse eller er det organisasjonen som forstår mange av sine medlemmar dårleg? Eg opplever at eg gjennom å stille har gjort at medlemmane veit meir om organisasjonen og at organisasjonen sentralt veit meir om ein del av sine medlemmer. Eg forstår utmerket godt min plass i organisasjonen og det vil nok aldri igjen vere ein presidentkandidat i Legeforeningen som blir så glad for kvar enkelt av sine totalt 7 stemmer.

 • Arne Refsum 02.06.2021 19.29.26

  Overlege

  Hei Jeg er tillitsvalgt i en liten bedrift, men nå synes jeg at LO er for kjedelig og vil bli ny LO leder. Hvorfor blir ikke jeg valgt? Bjørg Bakke har utropt legene til de mest intelligente i Norge, men mener samtidig at de ikke klarer å forstå foreningens lover og valgregler. Hun sier hun har vært tillitsvalgt i 13 år og hun har vært studentforeningsleder, men viser (totalt) manglende organisasjonsforståelse. Hvorfor er hun ikke nominert av Finnmark legeforening eller Allmenlegeforeningen, eller fea Norsk forening for allmenmedisin? Kanskje fordi hun ikke har vært aktiv i disse foreningene? Ikke vet jeg. Hun klager over manglende arenaer for å fremme sitt selvnominerte kandidatur. Hun fikk taletid på Ofs landsrådsmøte og ble intervjuet av OVERLEGEN. Hun ble intervjuet av Legeforeningens nettsider, yngreleger.no og i Dagens Medisin. Facebookgruppe for leger har visstnok ( ikke medlem selv) vært aktive på hennes vegne. Velkommen tilbake Bjørg, som delegat og med ditt engasjement!

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!