Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

ENKLERE LIV FOR FORSKNINGEN: Gjennom Helseanalyseplattformen skal også livet til forskerne bli enklere. Norge har omfattende og verdifulle helsedata som er bygget opp over lang tid. - Plattformen skal gjøre det enklere å dra nytte av disse dataene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Foto: Vidar Sandnes

Sender Helseanalyseplattformen på høring

Mer og bedre helseforskning, er målet med den nye nasjonale løsningen for helsedata.

Publisert: 2021-04-23 — 08.17 (Oppdatert: 2021-04-23 — 11.13)

Målet med Helseanalyseplattformen er å gi raskere, bedre og sikrere tilgang til helsedata. Den skal også bidra til mer innovasjon og næringsutvikling, samt bli en gevinst for enkeltpasienter og samfunn; gjennom mer og bedre forskning og bedre behandling, ifølge myndighetene.

Nå sender Helse- og omsorgsdepartementet et forslag til forskrift om løsning for tilgjengeliggjøring av helsedata, på høring.

LES OGSÅ
Konsulentselskap fikk helse-IT-kontrakt verdt opp mot 800 millioner

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) peker på at Norge har omfattende helsedata som er bygd opp over lang tid.

– Helseanalyseplattformen skal gjøre det enklere å dra nytte av disse dataene, og gi grunnlag for bedre medisinsk forskning. Det vil kunne gi store gevinster for pasientene, helsetjenesten og samfunnet, sier Høie i en pressemelding.

I august i fjor vant konsulentselskapet Accenture AS anbudet for å utvikle Helseanalyseplattformen.

Anskaffelsen den potensielle kontraktsverdien var angitt med en ramme for opptil 800 millioner kroner. Men den faktiske inngåtte kontrakten er på inntil 400 millioner, opplyser Direktoratet for e-helse.

Stortinget vedtok 4. desember i fjor at det skal etableres en nasjonal løsning for tilgjengeliggjøring av helsedata. Regjeringen har bestemt at løsningen skal legges til Direktoratet for e-helse og at Helsedataservice skal lokaliseres på Tynset. Forskriften skal gjøre det mulig å etablere Helseanalyseplattformen med data fra helseregistrene. Forskriften vil også gi Helsedataservice vedtaksmyndighet for å tilgjengeliggjøre data fra plattformen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

EFTA-DOMSTOLENS RÅDGIVENDE UTTALELSER

– Vil ha betydning for godkjenningspraksis

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!