Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

Apotekforeningen og direktør for næringspolitikk Oddbjørn Tysnes framholder at apotekene allerede har fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet. Arkivfoto.

Ber om at farmasøyter får rekvirere vaksine mot covid-19

Regjeringen foreslår at sykepleiere skal få rett til å rekvirere vaksiner mot covid-19. Det samme må gjelde for farmasøyter, mener Apotekforeningen.

Publisert: 2021-01-05 — 12.25

Dette kommer frem i foreningens høringssvar til Helse- og omsorgsdepartementets haste-høring om endringer i utleverings- og rekvireringsforskriften.

–  Bakgrunnen for at departementet foreslår at sykepleiere skal få rett til å rekvirere vaksiner mot coivd-19, er risikoen for at det kan bli mangel på helsepersonell som kan rekvirere vaksinene. Det er en bekymring apotekbransjen deler, heter det fra Apotekforeningen.

De framholder at apotekene allerede har fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet, blant annet fordi kommunene ser at det kan bli knapphet på helsepersonell til å organisere og utføre vaksineringen.

–  Å gi farmasøyter i apotek rekvireringsrett for covid-19-vaksine vil medføre betydelig forenkling og avlasting for fastleger og kommunal helsetjeneste. Rekvireringsrett for farmasøyter vil også innebære en forenkling for alle personer som vil bruke apotek som vaksinasjonssted, skriver foreningen, som for øvrig støtter forslaget om at sykepleiere skal få rekvireringsrett for covid-19-vaksiner.

Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) skriver i sitt høringssvar at de mener det ikke er noen faglige argumenter for at farmasøyter ansatt i kommunale virksomheter ikke skal kunne rekvirere etter å ha deltatt i samme opplæring som tiltenkt sykepleierne. 

– Og vi foreslår derfor at disse tildeles rekvireringsrett, heter det fra Farmaceutene.

Tidligere har både Høyre og Fremskrittspartiet tatt til orde for at farmasøytene skal kunne rekvirere koronavaksine.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Per L. Opheim 06.01.2021 10.48.41

  Lege

  Hvem har da ansvaret hvis det er farmasøyter som etter vaksinen?

 • Øyvind Glende 06.01.2021 18.10.37

  Farmasøyt

  Den som rekvirerer har naturlig nok ansvaret for at vaksinen rekvireres og administreres korrekt og under forsvarlige rammer. Det ligger i sakens natur at med denne rekvireringsretten, følger også ansvaret. Det er en del av poenget.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!