Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

PENGER OG TID: Ordførerne i seks byer ber Stortinget om penger og tid til å jobbe videre med milliardprosjektet Akson.

Ber Stortinget om å prioritere journalsystem

Ordførere i seks byer ber Stortinget om å prioritere midler til det omstridte journalprosjektet Akson.

Publisert: 2020-11-27 — 11.09

Ordførerne i Bærum, Kristiansand, Stavanger, Drammen, Trondheim og Tromsø har sendt en felles uttalelse til Stortinget. Her ber de om at Stortinget bidrar til at arbeidet med Akson kan fortsette, og skriver:

–  Storbykommunene ønsker å samarbeide med andre kommuner, med KS og med nasjonale myndigheter og næringslivet for å lykkes med et digitalt løft.  Storbyene er i tillegg enige om det i arbeidet med Akson trengs flere svar, og mener derfor Stortinget må bidra slik at gjenstående arbeid kan fortsette.

LES OGSÅ
Nå er samhandling «ute» av Akson

Akson er journalløsningen som skal være felles for kommunene i Norge, og løsningen som Direktpratet for e-helse foreslår, er omstridt.

Dagens Medisins artikler om Akson og Én innbygger, én journal er samlet her

LES OGSÅ
E-helsedirektøren slutter: – Kritikken har vært krevende

KS og kommuner fra Storbynettverket har støttet hovedinnretningen i forprosjektet for Akson, helhetlig samhandling og felles kommunal journal.

–  Spørsmålene det må jobbes videre er blant annet sammenhengen mellom journal og samhandlingsløsninger, robust og helhetlig styring og organisering, samt en stegvis og fleksibel innretning til arbeidet, skriver de.

–  Arbeidet er alt i gang og er et samarbeidsprosjekt mellom foregangskommuner, KS og nasjonale myndigheter og må videreføres. Dette krever midler og tid til å foreta riktige vurderinger, skriver de i uttalelsen, som KS har lagt ut på sine nettsider.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Tor Sætrang 27.11.2020 13.53.51

  Spesialrådgiver

  Med alle de akutte behov som kommunene nå står midt oppe i, er det å håpe at ressursene kan samles for å realisere samhandlingskomponentene. Å bruke ressurser på å danne et offentlig eiet aksjeselskap som skal forsøke å konkurrere med eksisterende løsninger ved å bygge en ny journal, virker meningsløs. Om samhandlingskomponentene kommer på plass, vil det legge til rette for at eksisterende løsninger og nye aktører kan løse målbildet vi alle er enige om langt raskere og mer effektivt! Vi har ikke lenger tid til å gå flere runder. Bransjen har ventet i mer enn 10 år på at det offentlige tar ansvar for å peke på standarder for signal- og informasjonsutveksling innenfor dette økosystemet.

Nyheter fra startsiden

EFTA-DOMSTOLENS RÅDGIVENDE UTTALELSER

– Vil ha betydning for godkjenningspraksis

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!