Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

KUTTER AKSON-BEVILGNING: - Vi har tatt ut 100 millioner, det er i tråd med vår kritikk om at dette ikke er godt nok utredet, sier Ingvild Kjerkol (Ap). Torsdag legger Ap frem sitt alternativ til statsbudsjett for neste år.

 

Foto: Vidar Sandnes

Også Ap kutter millioner i Akson-bevilgning

Arbeiderpartiet legger frem sitt alternativ til statsbudsjett for neste år, torsdag. Her trekker de 100 millioner kroner fra den foreslåtte bevilgningen til journalprosjektet Akson.

Publisert: 2020-11-09 — 15.42

Dette sier helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, til Dagens Medisin.

Mandag ble det kjent at Frp i sitt alternative budsjett trekker hele bevilgningen til journalprosjektet, som samlet vil koste 22 milliarder å innføre, og ta minst ti år å få på plass fullt ut.

LES OGSÅ
Frp vil utsette journalprosjektet Akson

Ap har allerede i sitt partiprogram varslet at de vil utsette Akson. I alternativ til neste års statsbudsjett, vil de redusere bevilgningen kraftig:

–  Vi har tatt 100 millioner fra det foreslåtte beløpet. Ikke alt, som Frp har gjort, men i tråd med vår kritikk om at dette ikke er godt nok utredet, sier Kjerkol.

I regjeringens forslag til statsbudsjett ble det foreslått satt av 93 millioner kroner til Akson journal. Det ble også satt av 189 millioner å styrke de nasjonale samhandlingsløsningene kjernejournal, e-resept og helsenorge.no.

–  Vi mener det er viktig å gå videre med pasientens legemiddelliste og videre prosess for bedre samhandlingsløsninger. Oslo går nå videre i et løp vi har tro på for å løse Oslo sine behov, sier Kjerkol.

LES OGSÅ
Politikere raser over sommel med legemiddelliste: – Glem det

En felles oversikt over pasienters legemidler som både sykehus, sykehjem og fastleger kan se, pasientens legemiddelliste, har vært etterlyst i flere år. I tillegg til Høyres Sveinung Stensland, har også Kjerkol rast mot det hun mener er Direktoratet for e-helses sendrektighet med å få denne på plass.

Oslo kommune har vendt tommelen ned for Akson. De lager en løsning selv. I et innlegg i Dagens Medisin mandag, skriver helsebyråden i Oslo, Robert Steen (Ap), at «tiden er overmoden for handling»:

–  Vi har vært tverrpolitisk enig om hva som trengs i ti år. I ti år har vi planlagt og utredet – nå kan ikke vente lenger og må starte selve jobben. Blir vi ferdig med vår journal før regjeringen er ferdig med å planlegge Akson?, skriver Steen i innlegget.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

GAVEFORSTERKNINGSORDNINGEN AVVIKLET

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!