Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

ENIGE: Legeforeningen, her ved president Marit Hermansen, har blitt enige med Spekter om lønnsoppgjøret for sykehuslegene.

Foto: Vidar Sandnes

Enighet om lønnsoppgjør for sykehusleger

Arbeidsgiverforeningen Spekter og Legeforeningen kom i natt til enighet i årets lønnsoppgjør. På grunn av koronapandemien utsettes deler av forhandlingene til våren.

Publisert: 2020-11-06 — 09.50 (Oppdatert: 2020-11-06 — 12.40)

Forhandlingene mellom Spekter og Legeforeningen omfatter leger som jobber i alle helseforetakene, og i tillegg Martina Hansens Hospital og Lovisenberg Diakonale Sykehus.

– Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet med Den norske legeforening i tarifforhandlingene for sykehusene. Resultatet er i tråd med normen fra frontfaget, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en uttalelse.

Partene har blant annet blitt enige om et nytt lønnssystem for leger i spesialisering (LIS) og rettigheter knyttet til kompetanseutvikling, spesialisering og forskning.

Utsetter forhandlinger

Lønnsoppgjøret for alle sykehusleger ble avtalt sentralt. Det skyldes koronasituasjonen, oppgir Legeforeningen.

– Vi var innstilt på at det skulle gjennomføres lokale forhandlinger i år. Men på grunn av dagens smittesituasjon, innså vi at det ville bli vanskelig for partene lokalt å gjennomføre forhandlingene på en god måte, sier president Marit Hermansen i en pressemelding.

På grunn av vanskene med å gjennomføre forhandlinger lokalt, har partene avtalt at en del av forhandlingene, B-delsforhandlingene, utsettes til våren 2021, opplyser Legeforeningen.

Legekonflikt skal opp i Rikslønnsnemda

Legeforeningen har også vært i forhandlinger med KS i høst. Etter uenighet om arbeidsforholdene til leger som jobber i kommunene tok Legeforeningen leger som jobber ved legevakt ut i streik. Streiken ble stoppet etter én uke, da regjeringen gikk inn med tvungen lønnsnemd.

Fredag fremmet regjeringen en proposisjon med en særlov i statsråd, slik reglene er. Når denne er behandlet av Stortinget vil det bli klart når saken skal tas opp til behandling i Rikslønnsnemda.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!