Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

Helse Nord styrker kapasiteten for ambulanseflyene. Det skal flys over lange avstander, og det kan bli aktuelt å fly pasienter ut av regionen. Onsdag er et ekstra ambulansejetfly på beredskap i Alta.

Foto: Luftambulansetjenesten HF

Ekstra ambulansefly på vei til Finnmark

Flere ekstra ambulansefly kommer nå til Finnmark for å være i beredskap for å transportere pasienter. Onsdag er et dansk ambulansejetfly på beredskap i Alta, og to til kommer neste uke og uken etterpå.

Publisert: 2020-10-21 — 19.20

– Finnmarkssykehuset gjør en strålende jobb under veldig krevende omstendigheter. For å klare å opprettholde et forsvarlig spesialisthelsetjenestetilbud i Finnmark er det nødvendig med regionalt samarbeid og koordinering, sier administrerende direktør i Helse Nord RHF, Cecilie Daae, i en pressemelding onsdag kveld.

Ved Finnmarkssykehuset Hammerfest er 15 ansatte bekreftet smittet.

– Foreløpig er det ikke meldt ny smitte i dag, vi venter fortsatt på prøvesvar. Tre pasienter er innlagt med smitte. 113 av våre egne ansatte er i karantene, opplyste sykehuset på pressekonferansen onsdag, skriver iFinnmark.

Så langt har luftambulansetjenesten ivaretatt transportoppdrag innenfor tjenestens normale beredskap.

Flere ambulansefly kommer nå i tillegg, for å være forberedt i tilfelle behovet skal øke.

– For å sikre at vi er forberedt hvis det skulle komme til en mulig evakueringssituasjon, har vi bedt Luftambulansetjenesten om å utløse sine avtaler om ekstra beredskap med eksterne ambulansefly, sier Daae.

 

 • Onsdag går et dansk ambulansejetfly på beredskap i Alta. Om bord er lege og flysykepleier. Flyselskapet Smuuth Care (tidligere Join Jet) skal ha Alta som base frem til søndag.

 • Fra førstkommende mandag hele neste uke overtar norske AMS Airwing jetflyberedskapen fra Alta.

 • Babcock Scandinavian Air Ambulance AB stiller med et svensk B250 ambulanse langbanefly som plasseres i Kirkenes. Det går på beredskap fra lørdag 24. oktober og står til fredag 31. oktober.

60 prosent av alle transporter med ambulansefly i Nord-Norge går mellom to langbaner, og langbaneflyene kan både avlaste og skjerme tjenestens kortbanefly ved å ta de lengste oppdragene.

Kan måtte fly pasienter ut av regionen
Helse Nord har valgt å styrke kapasiteten for ambulanseflyene. Det skal flys over lange avstander, og det kan bli aktuelt å fly pasienter ut av regionen.

Luftambulansetjenesten kartlegger også andre ressurser dersom det skulle oppstå et større behov. I en slik situasjon vil også helikopter bli vurdert, opplyser Helse Nord.

Fra før står et ombygd Dash 8 kortbanefly øremerket for covid-19-transporter på døgnberedskap i Bodø.

– Skulle situasjonen kreve at pasienter i Hammerfest må flyttes, er alle sykehusene i regionen i dialog rundt dette, opplyser helseforetaket.

Administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, Siri Tau Ursin, sier det jobbes godt internt i Finnmarkssykehuset, og at smitteutbruddet i Hammerfest er krevende å håndtere alene. Derfor jobbes det med flere regionale koordineringstiltak samtidig.

– Det er et godt samarbeid på alle plan, og Helse Nord stiller med nødvendige ressurser. Det setter vi stor pris på, uttaler Ursin.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!