Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

AKSON: – Vi har et omfattende arbeid foran oss før kommunene kan endelig stilling til Akson. At det nå kommer midler til å sikre et godt beslutningsgrunnlag er svært viktig, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Foto: VIdar Sandnes

KS: – Viktige midler til kommunal journal

De 93 millionene som foreslås bevilget til Akson muliggjør det videre arbeidet, sier KS.

Publisert: 2020-10-08 — 09.14

I forslag til neste års statsbudsjett foreslås det gitt 93 millioner kroner til den felles kommunale journal- og samhandlingsløsningen Akson. Det er KS glade for:

LES OGSÅ
Regjeringen med krav til Akson – ber om ny kvalitetssikring

– Vi har et omfattende arbeid foran oss før kommunene kan endelig stilling til Akson. At det nå kommer midler til å sikre et godt beslutningsgrunnlag er svært viktig, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

LES OGSÅ
Vil bevilge 282 millioner til e-helse

– Den foreslåtte bevilgningen gjør det mulig for KS, i samarbeid med kommunene og staten, å utrede hvordan felles kommunal journal for helsepersonell i kommunen kan organiseres og finansieres, heter det videre.

Det foreslås også bevilget 189 millioner kroner til bedre samhandlingsløsninger.

–  Dersom vi skal få en mer effektiv pasientbehandling, bedre pasientsikkerhet og en framtidsrettet utvikling av helsetjenestene, trenger vi nye digitale løsninger. For at kommunene skal slutte seg til felles kommunal journal må løsningen være realiserbar, økonomisk bærekraftig og ha en håndterbar risiko. KS mener det er helt avgjørende at det blir ivaretatt i utredningsarbeidet som skal lede frem til en endelig beslutning i kommunene, sier Gram videre.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!