Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Illustrasjonsbilde: GettyImages

Bloomberg: Sykehus i Moskva har laget lister over ansatte som skal motta vaksine

Den første russiskproduserte covid-19-vaksinen registreres snart i Russland. Ifølge finansnettstedet Bloomberg tilbys den nå til noen helsepersonell og offentlig ansatte i Moskva.

Publisert: 2020-08-07 — 11.11

Finansnyhetssiden Bloomberg skriver torsdag at de har sett en invitasjon som inviterer offentlig ansatte i Moskva å motta en utprøvende vaksine for covid-19, og omtaler den som trygg og utprøvd i kliniske studier.

Vaksinen utvikles av Gamaleya Research Institute i Moskva og Russia Direct Investment Fund.

Nettstedet har ikke fått kommentar fra Moskva by på saken invitasjonen, eller på påstanden om at minst et sykehus i Moskva nå lager lister over ansatte som ønsker å bli vaksinert med den utprøvende vaksinen.  

Forventes registrert snart
TV 2 har tidligere skrevet om vaksinen, som er forventet å bli den første vaksinen i verden mot covid-19 som får godkjenning, i dette tilfelle en tidlig godkjenning i Russland.

Bloomberg skriver at vaksinen registreres med en midlertidig godkjenning rundt den 12. august. Den midlertidige registreringen forutsetter oppfølgingsdata på 1600 vaksinerte.

New York Times melder at Russlands helseminister Mikhail Murashko har uttalt at de regner med å registrere vaksinen snart, og at de vil begynne med å vaksinere lærere og helsearbeidere.

Avisen viser til at Kirill Dmitriev, en representant for Russia Direct Investment Fund, har opplyst at fase 3-studien på vaksinen starter i august, og sier at vaksinen til Gamaleya antakeligvis vil være en av de første i verden som har en offentlig godkjenning.

Vaksinekoalisjonen CEPIs nestleder Fredrik Kristensen vil ikke mene altfor mye om det russiske utspillet, men sier til Dagens Medisin: 

– Det som er viktig, er at resultater fra utprøvninger – uansett om de skjer i Russland eller andre land – må vurderes på lik linje med andre vitenskapelige resultater, publiseres og være gjennomsiktige for verden. Når de resultatene kommer, vil vi se på dem med stor interesse.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!