– Dette er derfor et viktig tiltak for å lykkes ved en eventuell ny smittetopp der det er nødvendig med økt testing, isolering, smitteoppsporing og å sette pasienter i karantene, sier helsemister Bent Høie (H).

Foto: Vidar Sandnes / Arkiv

Nå får pasienter digitalt prøvesvar på koronatest

Fra 2. juli får alle som har tatt koronatest svar på prøven på helsenorge.no.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Fra 2. juli vil pasienter kunne se svaret på helsenorge.no ved å logge inn med elektronisk ID, og helsepersonell vil kunne få svaret rett inn i kjernejournal, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Nyheten ble annonsert samtidig med tirsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge.

Regjeringen forventer at smittespredningen vil øke over sommeren, og øker derfor testkapasiteten.

Frem til nå har helsepersonell og pasienter brukt mye tid på å få prøvesvar formidlet via telefon.


– Viktig
– Det er viktig at både innbyggerne våre og helsepersonell som skal utrede eller behandle pasienter med symptomer på Covid-19 raskt får tilgang til prøvesvaret. Ved å gjøre prøvesvarene tilgjengelig via kjernejournal og helsenorge.no blir det enklere å få tilgang til prøvesvarene for befolkningen og gjør arbeidet for helsepersonell mer effektivt, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

– Dette er derfor et viktig tiltak for å lykkes ved en eventuell ny smittetopp der det er nødvendig med økt testing, isolering, smitteoppsporing og å sette pasienter i karantene.

Raskere avklaring om isolasjon
Raskere svar på prøven vil føre til at de som har positiv test raskere får avklart om de skal isolere seg.

Høie sier henvendelser fra publikum om koronaprøver innebærer en belastning for en presset helsetjeneste.

– For helsepersonell vil en rask tilgang til prøvesvar også gjøre det enklere å raskt stille riktig diagnose og dermed bi en bedre vurdering av oppfølging og behandling.

Powered by Labrador CMS