Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Regjeringen vil forlenge permitteringstiden

Regjeringen foreslår å forlenge permitterings- og dagpengeperioden ut oktober i revidert nasjonalbudsjett. 

Publisert: 2020-05-12 — 09.40

Revidert nasjonalbudsjett legges frem i sin helhet tirsdag. Ett av forslagene er å gjøre det mulig for arbeidsgivere å ha ansatte permittert over lengre tid med fritak fra arbeidsgiveres lønnsplikt og forlengelse av dagpengeperioden. Dette melder NRK og E24 tirsdag morgen. 

26 uker innen 18 måneder er maksimalgrensen med fritak for lønnsplikt. Fra før har permitteringsordningen blitt forlenget ut juni. Nå vil regjeringen få på plass en ny forlengelse med mål om å unngå oppsigelser.

– Verdensøkonomien og økonomien i Norge er inne i en koronakrise. Det å få veldig mange tilbake på jobb har lite for seg nå. Vi trenger også mer tid til å tenke over hva vi skal gjøre på lengre sikt, for vi vet lite om hvordan arbeidsmarkedet og norsk økonomi vil være i høst, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til NRK.

- Omsetningen avgjør

Dagens Medisin har tidligere omtalt at fastlegekontor har måttet permittere ansatte på grunn av lave inntekter. Dette har vakt bekymring hos Allmennlegeforeningen og leder Nils Kristian Klev har i et innlegg beskrevet det som paradoksalt med permitteringer i fastlegetjenesten.

– Jeg ser ikke at dette får de store konsekvensene for fastlegekontorene, sier Klev til Dagens Medisin om regjeringens forslag.

– Det er omsetningssvikten som avgjør om kontorene har måttet gå til permitteringer. Det viktigste for legekontorene er at pasientene gjenopptar kontakten og ikke utsetter konsultasjoner eller nøler med å ta kontakt.

Saken er oppdatert med kommentarer fra Nils Kristian Klev.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!