HAN JUBLER FOR NYTT SYKEHUS: Sverre Håkon Evju, kommuneoverlege i Narvik, har vært en sterk pådriver for nytt sykehus i byen. Her på tomta til det nye sykehuset. Mandag vedtok UNN-styret byggestart.

Foto:

Vedtok byggestart for nytt sykehus i Narvik

– En gledens dag. Flagget til topps i hele UNN og Narvik og Nord-Norge etter 20 års ventetid.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Saken er oppdatert.


Dette skriver kommunelege i Narvik, Sverre Håkon Evju, i en SMS til Dagens Medisin etter styrevedtaket i UNN mandag formiddag:

Det var et enstemmig styre ved Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN) som mandag i et ekstraordinært styremøte godkjente forprosjekt og byggestart for nytt sykehus i Narvik.

Evju har vært en sterk pådriver for planene om nytt sykehus i byen - og er styremedlem i UNN.

Idéfasen for «Nye UNN Narvik» ble vedtatt allerede  i 2008.

2,7 milliarder
– Styret har godkjent en svært godt gjennomarbeidet rapport fra forprosjektet, og saken sendes nå videre til behandling i styret til Helse Nord. Vi ber dem om å behandle denne saken så raskt som mulig, slik at vi ikke får ytterligere forsinkelser i prosjektet, sier UNNs styreleder Roald Linaker i en pressemelding.

Det er beregnet at grunnarbeidet på tomten på Furumoen vil ta sju måneder.

– Det er derfor viktig å komme i gang så snart som mulig, slik at tomtearbeidet kan fullføres før vinteren 20/21. Kommer man for sent i gang denne våren/sommeren, vil det kunne føre til en merkostnad på opp mot 100 millioner kroner, understreker styret.

Byggeprosjektet har en styringsramme på 2,7 milliarder kroner, og planlagt ferdigstillelse er våren 2024. Det nye sykehuset vil bli på 26.860 m2.

Powered by Labrador CMS