Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Legeforeningen: - Ikke nok midler

- Vi trenger mer av midlene tidligere hvis det skal merkes på fastlegekontorene, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Publisert: 2020-05-11 — 17.34
Denne artikkelen er over to år gammel.

OSLO (Dagens Medisin): Mandag 11. mai ble den lenge etterlengtede handlngsplanen for allmennlegetjenesten lagt frem. Ordningen vil få 1,6 milliarder kroner over de neste fire årene. Se reaksjoner fra Legeforeningen, Norsk forening for allmennmedisin, Allmennlegeforeningen og KS i denne artikkelen.

Les også: Mener handlingsplan vil stoppe krisen

Les også: 1,6 milliarder kroner til fastlegeordningen

Allmennlegene: – Trenger flere tiltak

 

KS: – Et steg i riktig retning

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Sven Richard Haugvik 12.05.2020 08.16.57

  Lege

  Handlingsplanen ble verken en NOU eller Meld St, men brosjyren skal altså være forpliktende. Minner derfor om Staten/KS/RHFs henvisning til til PROTOKOLL av 1.10.18 og enigheten om at fastlegenes arbeidstid har økt. Staten/KS/RHF mener at det ikke foreligger dokumentasjon som kan fastslå det konkrete omfanget av denne økningen. Partene har i normaltarifforhandlingene hvert år vært enige om både den samlede rammen for oppgjøret og fordelingen på per capita og takster. Dnlf har således stilt seg bak det økonomiske opplegget i oppgjørene, sa STATEN. ref. (merk at MANDATET ikke ble oppfylt 01.03.19) https://www.legeforeningen.no/contentassets/2306664f050848718351a00964d76a67/rapport-oppfolging-av-protokoll-1.10.18.-endelig.-pdf.pdf se 7.1. Legeforeningens særmerknad: - fastlegene har fått en betydelig økning i arbeidsomfang. Dette underbygges også av Hdirs tidsbruksundersøkelse. IKU for inntektsåret 2016 viser ikke en inntektsøkning fra denne økte tidsbruken, slik man kunne forvente.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!