Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

OPPRØRT: Lill Sverresdatter Larsen i Norsk sykepleierforbund mener at sykepleierperspektivet er fraværende i regjeringens nye kommisjon.

Foto: Vidar Sandnes

Vil ha sykepleier med i granskningskommisjon

Lederen for Norsk sykepleierforbund mener sykepleierne bør ha en plass ved bordet når myndighetenes håndtering av Covid 19-pandemien skal granskes.

Publisert: 2020-04-24 — 19.08
Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag nedsatte regjeringen en kommisjon som har fått i oppgave å vurdere beredskapen før Covid-19 utbruddet i Norge og hvordan pandemien har blitt håndtert. Kommisjonen består av 12 personer og ledes av Stener Kvinnsland. 

På listen over medlemmer er flere leger, men ingen sykepleiere. Det opprører lederen i Norsk sykepleierforbund. 

- Granskning er nødvendig, men sykepleierperspektivet er fraværende og det er en alvorlig svakhet for kommisjonens arbeid på vegne av befolkningen, sier Lill Sverresdatter Larsen til foreningens nettsider.

Hun gir uttrykk for at sykepleierne hadde sett for seg å bli representert.

- Sykepleieres plass i kommisjonen var forventet, også ut fra regjeringens ros og anerkjennelse for sykepleieres samfunnskritiske funksjon i hverdag og i kriser, sier Larsen.

Vil ha ekstra medlem

Nå vil Larsen at regjeringen tenker seg om.

- Jeg ber regjeringen gjøre en ny vurdering og oppnevne et ekstra medlem i dette viktige utvalget. Det er ikke NSF som trenger denne posisjonen. Sykepleieperspektivet er nødvendig for at helsesystem virker og dermed for å sikre pasienter og befolkning, sier hun.

NSF-lederen mener Marit Kirkevold, sykepleier og instituttleder ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid ved Oslomet, er en aktuell kandidat.

- Vi har mange flinke fagfolk som kunne representert det faget som står nærmest pasienten og som er den profesjonen som har vært og er frontlinjen i kampen mot viruset.

Korona-kommisjonen får blant annet i oppdrag å vurdere myndighetenes planverk for pandemier, iverksatte tiltak for å redusere smittespredning og ansvarsfordelingen mellom statlig og kommunalt nivå. Kommisjonen skal levere sitt arbeid innen utgangen av mars 2021. Dersom det ikke er mulig å trekke endelige konklusjoner da, skal det leveres en delrapport innen denne tiden.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!