Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

LAGER GUIDE: Kompetansenettverket InnoMed jobber med å utarbeide en «kvikkguide» om videokommunikasjon mellom primær- og spesialisthelsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Utvikler guide om videokontakt mellom sykehus og kommuner

– Vi ser at det er stor vilje til å tenke nytt.

Publisert: 2020-04-22 — 13.48

VIL HA AVKLARINGER: – Det er et sug etter avklaringer rundt personvern og sikkerhet, sier konsulent Grete Kvernland-Berg om videokommunikasjon i helsetjenesten.

– Det er etterlyst fra både kommuner og helseforetakene å få oppgitt hvordan en praktisk går frem for å ta i bruk video. Mange har fått gode løsninger, men er usikre på hvordan man praktisk ta det i bruk, for eksempel hvilke behandlingsområder det kan brukes for, sier Grete Kvernland-Berg til Dagens Medisin.

Hun er ansvarlig partner i konsulentselskapet PA Consulting som i mars vant kontrakten om drift av InnoMed, et nasjonalt kompetansenettverk for behovsdrevet tjenesteinnovasjon innen helsesektoren, de neste fire årene. Nettverket er et samarbeid mellom de regionale helseforetakene og KS, under ledelse av Helse Midt-Norge.

På bakgrunn av en undersøkelse blant alle landets kommuner og innspill fra de regionale helseforetakene skal nettverket nå utarbeide en «kvikkguide» om videokommunikasjon mellom primær- og spesialisthelsetjenesten. Dette prioriteres som følge av Covid-19-situasjonen.

– Vi ser at det er stor vilje til å tenke nytt i lys av koronasituasjonen. Det har vært en stor omveltning i kommunene der det er mye mer bruk av video for eksempel hos fastlegene, sier Kvernland-Berg.

– Sug etter avklaringer

I den nye guiden vil det blant annet fremgå hvilke typer saker som egner seg til vurdering på video, oppgir Kvernland-Berg.

– Det er også et sug etter avklaringer rundt personvern og sikkerhet. Det er viktige forhold å ivareta og vi vil hente inn juridisk ekspertise og samarbeide med Normen-sekretariatet i Direktoratet for e-helse, for å kunne gi konkrete råd om dette, sier hun.

– I kommunene lurer de spesielt på hvordan de lager gode pasientforløp med tydelige roller og ansvar. Vi skal trekke dette ned på et konkret nivå, slik at det blir å implementere det både i sykehus og i kommunene.

Ikke oversikt

Hun oppgir at de ikke har oversikt over hvem som bruker slike løsninger i dag.

– Vi har ikke en oversikt over hvem som har opprettet kontakt mellom kommune og sykehus på video, men jeg vet for eksempel at det er veldig god kontakt mellom kommuner og sykehus i Helse Nord. I Bodø samarbeider kommunen og sykehuset om gruppeterapi for spillavhengighet. I Helse Vest er det for eksempel samarbeid mellom hjemmesykepleie og hudspesialister på sykehus om behandling av sår.

– Det er mange ulike systemer i bruk i sykehus og kommuner. Hvordan skal en få til slik kontakt i hele landet?

– Jeg tror den største utfordringen er at det må være likhet innen helsefellesskapene. Kommunene har i stor grad Microsoft-produkter. Det har ikke spesialisthelsetjenesten. Vi må gå fra at kommuner og sykehus jobber hver for seg om digitale verktøy til at de må samarbeide.

– Vil det hjelpe med en guide om de har en guide for samarbeid om det brukes ulike systemer?

– Vår oppgave er ikke å anbefale system, men vi vil også gi råd om hvordan de kan gå fram i valg av felles system.

Den nye guiden skal være klar neste måned.

– Koronasituasjonen legger press på oss og det er bruk for dette nå, så planen er at guiden skal lanseres i mai, sier Kvernland-Berg.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!