SKAL SIKRE TRYGG SMITTESPORING: Gruppen skal gjennomgå og vurdere kildekoden til smittesporingsappen fra FHI for å avdekke eventuelle sårbarheter som må lukkes. Ifølge HOD vil dette øke kvaliteten og gjøre appen enda tryggere. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Skal gjennomgå kildekoden til smittesporings-app fra FHI

En uavhengig ekspertgruppe utnevnt av Helse- og omsorgsdepartementet skal luke ut eventuelle sårbarheter i Folkehelseinsituttets smittesporings-app.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det er IKT Norge som har foreslått medlemmene til den uavhengige ekspertgruppen, melder Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en pressemelding onsdag.

Medlemmene er fra akademia og næringsliv og gruppen ledes av Jeanine Lilleng, CTO og COO i MazeMap. Øvrige medlemmer er Basel Katt (førsteamanuensis på NTNU, forsker og underviser i Cyber Security) Odd Rune Lykkebø (postdoc NTNU), Bjørn Borud (Telenor), Øyvind Indrebø (Fremtind), Eivind Andreas Arvesen (Bouvet), Aleksander Slater (Olavstoppen) og Elina Sande Heimark (sekretær). 

Skal gjøre appen tryggere
Gruppen skal gjennomgå og vurdere kildekoden til smittesporingsappen fra FHI for å avdekke eventuelle sårbarheter som må lukkes. Ifølge HOD vil dette øke kvaliteten og gjøre appen enda tryggere. 

Arbeidet med å utvikle applikasjonen er basert på forskrift om digital smittesporing og epidemikontroll i anledning utbrudd av Covid-19. Forskriften regulerer behandling av personopplysninger, herunder tilgang til og sletting av opplysninger, og informasjonssikkerhet.

Les også: Massiv kritikk mot korona-app

Første rapport på torsdag
Torsdag 9. april skal ekspertgruppen i første omgang levere enn rapport om kildekoden og sikkerhet. Selskapet Simula, som i samarbeid med Folkehelseinstituttet har arbeidet med å utvikle appen, vil fortløpende rette opp eventuelle feil og sårbarheter som vil bli oppdaget i gjennomgangen.

Appen skal være frivillig å laste ned og bruke, og alle persondata blir slettet etter 30 dager.
«Sikkerhet har høyeste prioritet i utviklingen av appen. Folkehelseinstituttet har løpende dialog med Datatilsynet gjennom utviklingsperioden», skriver HOD i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS