Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Helle Aanesen er daglig leder i Aktiv mot kreft, som nå har gjort pusterommene digitale. 

Foto: pressefoto

Tilbyr digital trening for kreftpasienter

På grunn av koronasituasjonen har treningsrommene for kreftpasientene steng på ubestemt tid. Men nå finens det en heldigital løsning. 

Publisert: 2020-04-05 — 00.00 (Oppdatert: 2020-04-05 — 10.36)

Stiftelsen Aktiv mot krefts mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen.

Derfor har de etablert treningsrom, eller Pusterom som de kaller det, på 16 kreftsykehus i Norge. Men på grunn av koronasituasjonen er disse rommene nå steng på ubestemt tid. 

Som et alternativ har stiftelsen lanser Pusterommet Hjemme, til landets kreftpasienter.

- Dette er rett og slett treningsøkter i full lengde som hver enkelt kan gjøre hjemme hos seg selv uten ekstra utstyr eller stæsj – kun med et par gode sko og en pc, Ipad eller mobil, sier daglig leder Helle Aanesen, som er initiativtaker til Aktiv mot kreft sammen med Grete Waitz.

Over 260.000 lever i dag med kreft eller har tidligere hatt kreft. I løpet av året vil flere enn 30.000 flere få kreftdiagnose. 

Ekstra utsatt gruppe

Samtidig er kreftpasienter er en ekstra sårbar gruppe med sitt sterkt nedsatte immunforsvar, noe som senest er påpekt i en artikkel i The Lancet der forskerne skriver at pasienter med kreft hadde høyere risiko for et alvorlig utfall etter å ha blitt lagt inn med Covid-19 sammenlignet med pasienter uten kreft. 

- Derfor er trening før, under og etter behandling viktig. Samtidig kvier mange kreftpasienter seg for å gå ut og være sammen med andre grunnet smittefare, sier Aanesen, som håper så mange som mulig vil ta i bruk tjenesten. 

- God ny løsning

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland synes det er spennende å se hvordan vi på alle fronter finner løsninger for å håndtere koronasituasjonen. Mange av dem digitale.

- Digitale Pusterom til kreftpasienter er et eksempel på hvordan kreativitet og teknologi smelter sammen til gode nye løsninger. Det er jeg veldig glad for. Vi må passe ekstra på kreftpasientene under koronakrisen. Digitale Pusterom bidrar til å opprettholde litt normalitet i denne unormale tiden. Det er i slike situasjoner vi virkelig ser mulighetene i god bruk av god teknologi, sier Helleland i en pressemelding. 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!