FÅR KURS: Studentene tilbys blant annet kurs i blodprøvetaking.

Foto: Noklus

Tilbyr medisinstudenter populære nettkurs

Flere studenter får nå tilbud om å ta laboratoriekurs på nett.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Stiftelsen Noklus åpnet i forrige uke for at sykepleierstudenter kan ta nettkurs i blant annet blodprøvetaking. Tirsdag hadde 12 studiesteder gitt sine sykepleierstudenter tilgang. Nå får flere studenter samme tilbud.

– VI har fått tilbakemelding om at det er stor interesse for kursene våre også ved studieinstitusjonene for medisinstudentene, så da utvider vi tilbudet til dem, sier leder Sverre Sandeberg til Dagens Medisin.

Han understreker at medisinstudentene har undervisning i laboratoriemedisin som en del av studiet, og kursene som tilbys kun er teoretiske.

– Den praktiske opplæringen må de få på studiet.

Læresteder som utdanner bioingeniører vil også få tilgang til gratis kurs.

Ny rekord

Sykepleierstudentene har allerede kastet seg på tilbudet.

– Vi ser at tilbudet er svært populært. Det ble gjennomført 200 kurs i går og det er ny rekord i gjennomførte kurs på én dag, sier Sandberg.

Noklus tilbyr kurs ansatte i sykehus, på fastlegekontor og i sykehjem og Sandberg opplyser at antallet gjennomførte kurs inkluderer alle kurs, men at det ikke er tvil om at det er sykepleierstudentene som er årsaken til rekorden.  Til sammen har sykepleierstudentene gjennomført 250 kurs etter at studiesteder startet å få tilgang mandag denne uken.

I løpet av torsdag vil alle studiestedene for bachelorstudenter i sykepleier å ha fått tilgang, opplyser Sandberg.

Powered by Labrador CMS