Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Helene Ingierd (46) har siden desember i fjor fungert i stillingen som direktør.

Foto: Ingrid Torp/FEK

Ny direktør i De nasjonale forskningsetiske komitéene

Helene Ingierd (46) er ansatt som direktør i De nasjonale forskningsetiske komitéene (FEK). 

Publisert: 2020-04-02 — 13.25

Ingierd er statsviter, har bred erfaring fra komitésystemet og har siden desember i fjor fungert i stillingen som direktør, skriver Helse og omsorgsdepartementet i en pressemelding. 

FEK er et forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet. Gjennom forebyggende arbeid, rådgiving og gransking av enkeltsaker om mulig uredelig forskning, skal komiteene bidra til at forskning i offentlig og privat regi følger etiske normer.

— FEK har en veldig viktig samfunnsrolle. Vi skal bidra til at all forskning i Norge skjer i henhold til anerkjente forskningsetiske normer, og dermed til at samfunnet har tillit til forskning. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet videre, sier Helene Ingierd i pressemeldingen. 

Ingierd har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har blant annet jobbet som forsker ved Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO) før hun kom til FEK i 2008. Her har hun jobbet som sekretariatsleder både i Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora (NESH), Nasjonalt utvalg for vurdering av forskning på menneskelige levninger (Skjelettutvalget) og Den nasjonale forskningsetiske komité for naturvitenskap og teknologi (NENT). Hun har også vært sentral i arbeidsgruppen til forskningsprosjektet RINO – Research integrity in Norway, om norske forskeres holdninger til og erfaringer med uredelige og tvilsomme forskningspraksiser.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!