Gjennomsnittsalder på intensiv-pasienter med Covid-19 i Norge er 59 år

Per fredag morgen var totalt 33 personer med laboratoriebekreftet Covid-19 innlagt på intensivavdeling.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Gjennomsnittsalderen for de innlagte på intensiv er 59 år, og 73 prosent er menn.

Ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet samler data fra ulike kliniske og virologiske overvåkingssystemer i Norge og internasjonalt.

  • Søndag morgen viser oppdaterte tall fra VG at 2169 personer i Norge er bekreftet smittet. 157 er innlagt på sykehus. 7 personer er døde som følge av Covid-19.

–  Data samlet inn gjennom de ulike overvåkingssystemene indikerer at covid-19 foreløpig har en lav spredning i den generelle befolkningen. Dataene er et uttrykk for hvor mange og hvem man tester, og representerer følgelig ikke den reelle forekomsten av personer smittet med covid-19, understreker FHI.

Rapporten, som kom fredag, viser at det siste uke har vært en økning i antall pasienter med covid-19 innlagt på sykehus og intensivavdelinger, per 20. mars kl. 08.00 var totalt 33 personer med laboratoriebekreftet covid-19 innlagt på intensivavdeling, hvorav 27 siste uke.

–  Pasienter innlagt i sykehus og intensivavdelinger representerer en økende, men foreløpig liten andel, av det totale antall påviste tilfeller med covid-19, ifølge avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Powered by Labrador CMS