– Hvis vi klarer å vise at av dem som får medisinene, så er det færre som komme på intensivavdelingen, og kanskje kan ligge der litt kortere, så ville det vært fantastisk, sier Trine Kåsine, seksjonsleder ved avdeling for anestesiologi ved OUS Rikshospitalet. Foto: Anne Grete Storvik

Covid-19-studien: – Fantastisk å kunne si at «dette var vi med på»

– Det å vite at vi kanskje kan bidra til at folk blir mindre syke og er kortere tid på intensiven. Det er noe som betyr noe for folk, sier Trine Kåsine.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

RIKSHOSPITALET (Dagens Medisin):Trine Kåsine er seksjonsleder ved avdeling for anestesiologi ved OUS Rikshospitalet.

–  Det er spennende å være med på en studie vi drar i gang som en nasjonal dugnad, sier hun om den globale studien der norske sykehus også deltar. Studien skal gi svar på hvilken medisin som virker mot Covid-19.

– Det har skjedd fort?

– Det har skjedd veldig, veldig fort, og ved hjelp av fantastiske kolleger. Og det er fantastisk å få til dette som nasjon. Og å kunne si at «dette var vi med på», sier Kåsine til Dagens Medisin.

–  Vi er i startgropa, og vi har en unik mulighet for å se på akkurat dette viruset, og hvordan det ter seg. Det påvirker også befolkningen veldig mye; Nå har vi stengte skoler og karantene.

–  Det har en stor påvirkning på folks liv. Og det å vite at vi kanskje kan bidra til at folk blir mindre syke og er kortere tid på intensiven, det er noe som betyr noe for folk.

Det vil inkluderes mellom 500 til 1000 pasienter i studien. Barn er ekskludert, og noen med ekstra sykdom bli rogså ekskludert.

– Folk er syke når de inkluderes i studien, og man blir jo derfor ikke påvirket av hvor mange som blir syke. Men hvis vi klarer å vise at av dem som får medisinene, så er det færre som kommer på intensiven, og kanskje kan ligge litt kortere, så ville det vært fantastisk.

–  Bare det å komme ned ti prosent vil bety mye. Vi har 16 intensivsenger hos oss her – ti prosent av dét, det er en del senger, sier Kåsine.

Powered by Labrador CMS