Kinesiske myndigheter sier favirapavir har effekt mot Covid-19

Legemiddelet, som er utviklet av den japanske produsenten Fujifilm Toyama Chemicals, førte til aksjeoppgang for selskapet, ifølge The Guardian.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Flere nyhetsmedier skriver i dag om at kinesiske myndigheter anbefaler legemiddelet utviklet i Japan.

Ifølge Yahoo finanse! har det  blant annet ført til aksjeoppgang for Fujifilm Holdings Corp (Her listet hos bloomberg).

The Guardian viser til at data fra forskningsstudien er gjengitt av den Japanske nasjonalkringkasteren NHK.

De melder at pasientene som ble medisinert testet negativt for SARS-CoV-2 etter 4 dager mediant, sammenlignet med 11 dager for dem som ikke fikk medisin.

Pressekonferansen hvor Zhang Xinmin, direktør for Nasjonalt senter for bioteknologisk utvikling i Kina, uttalte seg om behandlingen, er også omtalt av Chinese Daily Hong Kong.

Financial Times skriver at Fujufilm Holding har satt sammen et team på 100 ansatte som skal ta unna den økte interessen for medikamentet.

De melder at japanske myndigheter har lager på medisinen til to millioner mennesker, men at selskapet har mulighet til å sette opp produksjonen.

Legemidler som får markedsføringsgodkjenning i Norge av Statens legemiddelverk følger godkjenningsprosessen til den europeiske legemiddelmyndigheten EMA.  

Dagbladet har snakket med Statens legemiddelverk om medikamentet.

Bruk av favipiravir, som er registrert under merkenavnet Avigan, kan få godkjenningsfritak dersom det blir publisert kliniske studier som viser effekt av medikamentet.

– Foreløpig mener vi utprøvende behandling ved Covid-19-infeksjon bør foregå på sykehus. Og stiller oss derfor åpne til kontrollert bruk av medisinen på sykehus og i studier, sier Sigurd Hortemo, overlege ved Statens legemiddelverk til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS