Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
BER OM RÅD: Helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer folk til å komme med innspill om den forestående evalueringen av Beslutningsforum. Foto: Vidar Sandnes

Vil ha innspill om evaluering av Beslutningsforum

Helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til å komme med innspill til utformingen av evalueringen av Systemet for nye metoder på en egen nettside. 

Publisert: 2020-02-18 — 10.32
Denne artikkelen er over to år gammel.

Det var Stortinget som i desember vedtok at det nasjonale systemet for innføring av nye metoder i spesialisthelsetjenesten skal evalueres. Helse- og omsorgsdepartementet har nå opprettet en ny nettside hvor alle som vil kan komme med innspill til evalueringen. Høringsfristen er 15. mars.

– Den medisinske utviklingen gir oss nye muligheter, men også nye utfordringer når det kommer til hvilke nye metoder vi skal ta i bruk i den norske helsetjenesten. Derfor må vi kontinuerlig evaluere og forbedre systemet som skal sikre norske pasienter likeverdig og sikker tilgang på nye metoder, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

– Vi skal ha størst mulig åpenhet om beslutningene som tas i helsetjenesten. Jeg ønsker derfor at alle berørte aktører skal kunne gi innspill til hva de mener det er viktig å se på i evalueringen.

Helse- og omsorgsdepartementet oppgir at evalueringen skal lyses ut som en åpen konkurranse i løpet av våren.

Omstridt lovforslag

Det skjedde i forbindelse med at Stortinget vedtok å lovfeste at det er de regionale helseforetakene som har ansvaret for å ta stilling til hvilke behandlinger og metoder som skal tilbys av spesialisthelsetjenesten. Da forslaget var til høring i Helse- og omsorgskomiteen var alle de fremmøtte høringsinstansene kritiske til forslaget. Under behandlingen i Stortinget var opposisjonen kritisk til at evalueringen ikke ble gjennomført før selve lovfestingen

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!