Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde
FORNYELSE: Ny generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, og nestleder i styret Øyvind Eriksen i Kreftforeningens lokaler i Oslo. Foto: Jorunn Valle Nilsen/Kreftforeningen

– Vi går en ny tid i møte

Den nye lederen i Kreftforeningen lover en forening som er mer kreativ og «fremme i skoa» når hun tar over roret.

Publisert: 2020-02-10 — 11.18

Mandag ble det klart at Ingrid Stenstadvold Ross overtar som leder for Kreftforeningen. Hun har blant annet bakgrunn fra Hørselshemmedes landsforbund og Nasjonalforeningen for folkehelsen, og har de tre siste årene ledet Kreftforeningens kommunikasjons- og samfunnsavdeling. Hun overtar stillingen fra dagens generalsekretær Anne Lise Ryel i mai.

Nestleder i Kreftforeningen, Øyvind Eriksen, forklarte valget av ny leder som en «nødvendig fornying.»

– Det er mye vi skal bevare i måten vi jobber på, vi skal fortsette å gi penger til kreftforskning, og være en viktig aktør for pasienter og pårørende, men vi går en ny tid i møte for eksempel når det gjelder digitalisering, sier Ingrid Stenstadvold Ross til Dagens Medisin.

– Må være mer innovative

Den ferske lederen viser til at pasienter i dag har tilgang til egen journal og kan lese seg opp på vei til behandling, som ett eksempel på hvordan situasjonen i dag skiller seg fra tidligere.

– Jeg tror jeg er rett person, og kommer fra rett generasjon, for å få til det digitale skiftet, sier 40-åringen.

– Vi må også våge å være mer innovative, mer kreative og mer «fremme i skoa» enn det vi har vært tidligere for å løse utfordringene som kommer.

Skal ta kampen om tobakk

Skreddersydd kreftbehandling og kamp mot tobakk, er blant fanesakene til den nye lederen for en av landets største bruker- og interesseforeninger.

– Vi må sørge for at færrest mulig får kreft. Da er det viktig å ha fokus på tobakksarbeidet – og der er det mye å ta tak i det. Der er det viktig at helseministeren tar grep.

– Det har han nylig lovet å gjøre?

– Ja, så det må følges opp.

Verdifulle pasienthistorier

– Hvilke av dine tidligere erfaringer tror du vil være mest verdifulle som leder for Kreftforeningen?

– Alle møtene jeg har hatt med folk som er berørt av kreft, særlig med dem som har valgt å bruke sin egen historie for å gjøre det bedre for andre. For eksempel husker jeg godt den første samtalen jeg hadde med Thea Steen, hvor hun fortalte at hun ville gjøre en innsats for at andre skulle slippe å få livmorhalskreft.

Steen frontet Kreftforeningens Sjekk-deg-kampanje som hadde som mål å få unge kvinner til å ta celleprøve. Steen døde i 2016.

– Jeg er også veldig samfunnsengasjert og vil finne løsninger, og gleder meg til å fortsette å jobbe med politisk påvirkningsarbeid, legger den nye generalsekretæren til.

– Du har ledet kommunikasjons- og samfunnsavdeling til Kreftforeningen. Hvordan blir det å gå fra kulissene til å være den som skal fronte sakene?

– Jeg er spent, og gleder meg, til å ta over. Anne Lise har gjort en vanvittig innsats for kreftsaken og jeg skal gjøre mitt beste for å ta saken videre. Jeg kjenner kreftsaken godt og har et godt lag å jobbe sammen med.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!