OVERTAR: Toril Ressem blir ny styreleder i Sykehuset Innlandet. Foto: Arkivfoto

Hun blir ny styreleder i Sykehuset Innlandet

Torill B. Ressem skal lede styret i Sykehuset Innlandet. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

HAMAR (Dagens Medisin): Mandag varslet styreleder Anne Enger i Sykehuset Innlandet at hun trakk seg. Onsdag ble det klart at det blir Torill Bariusdotter Ressem (67) som overtar styreledervervet. 

Ressem har bakgrunn som direktør for HR og organisasjon ved Rikshospitalet HF og prosjektleder i Helse Sør-Øst. Hun har også vært styreleder i Sunnaas sykehus og Norsk helsenett. 

– Vi har vektlagt erfaring som styreleder og kunnskap om hvordan vi har organisert sykehusene i vårt land og kjennskap til sykehusdrift generelt og er en dyktig person, sa styreleder Svein Gjedrem om oppnevnelsen som skjedde i et lukket møte under styremøtet til Helse Sør-Øst på Hamar.

Avkreftet mangel på tillit

Gjedrem avkreftet samtidig at Anne Enger ikke hadde tillit i Helse Sør-Øst, slik hun oppga da hun trakk seg.

– Hun har hatt tillit i Helse Sør-Øst og har gjort en svært god jobb som styreleder og håndtert mange krevende spørsmål, sa styrelederen som ikke ønsket å kommentere hvorfor Enger har en annen oppfatning.

– Hun har evnet å ta tak i de økonomiske utfordringene som Sykehuset Innlandet har hatt og hun har gjort det på en samlende måte. Hun har absolutt ikke mistet noe som helst av all tilliten.

Ressem får med seg nyoppnevnt nestleder Torbjørn Almlid, og styremedlemmene Torunn Aas Taralrud og Ivar Gladhaug. 

Det nye styret oppnevnes formelt av foretaksmøtet den 26. februar 2020.

Saken er oppdatert.

Powered by Labrador CMS