IKKE INNSTILT: Eli Gunhild By er ikke innstilt av valgkomiteen til å fortsette å lede NSF. Foto: Vidar Sandnes

NSF-lederen vraket av valgkomiteen

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund tar gjenvalg, men er ikke innstilt av valgkomiteen til å lede organisasjonen videre.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Eli Gunhild By ble først valgt inn som forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) i 2011 og har sittet som leder i to perioder. Hun varslet i starten av september at hun ville stille til gjenvalg. Fem andre lederkandidater har meldt seg. Nå har valgkomiteen landet på hvem de mener bør bli ny leder for foreningen.

Valgkomiteens foretrukne lederkandidat er Lill Sverresdatter Larsen (40). Larsen er førsteamanuensis ved sykepleierutdanningen ved UiT Norges arktiske universitet. Larsen sitter i NSF-styret i dag, og er også nestleder i NSF Troms.

– Jeg tar innstillingen som en anerkjennelse av arbeidet jeg har gjort i mange år, og at nominasjonskomiteen ser nødvendigheten av en retningsendring og et taktskifte for Sykepleierforbundet, sier Larsen til fagbladet Sykepleien.

Eli Gunhild By sier til fagbladet at hun registrerer innstillingen.

– Men jeg har lært meg at ingenting er på plass før alt er på plass. I morgen, 4. november, starter landsmøtet, og jeg er klar til å gjøre en god jobb også der. Jeg ser frem til konstruktive diskusjoner, så vi får tatt gode vedtak, sier  By.

Valget avholdes 7. november.

Dette er nominasjonskomiteens innstilling til forbundsstyret i perioden 2019–2023:

Forbundsleder:

Lill Sverresdatter Larsen

Nestleder:

Liv Heidi Brattås Remo

2. nestleder:

Silje Naustvik

Styremedlemmer:

Kirsten Brubakk

Torbjørn Solberg

Marianne Sæhle

Gro Lillebø

Cecilie Woll Johansen

Rolf-Andre Oxholm

Powered by Labrador CMS