Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
ØKT ANDEL: Den gjennomsnittlige vaksinasjonsdekningen blant helsepersonell er på 34 prosent i 2019. Det er en økning fra 28 prosent i 2018.   Foto: Getty Images

Flere sykehusansatte vaksinerer seg

FHI har fått forhåndsbestillinger på 700.000 doser influensavaksine for kommende sesong.

Publisert: 2019-10-16 — 14.45

– Det er helt klart flere som vaksinerer seg nå enn før. Vaksinasjonsdekningen blant helsepersonell er doblet i løpet av de siste to årene og er nå oppe på 34 prosent, og vi ser spesielt en gledelig økning blant sykehusansatte, sier Karoline Bragstad, fungerende leder i influensaavdelingen ved Folkehelseinstituttet (FHI) til instituttets nettsider.

Bragstad viser til ferske tall fra Statistisk sentralbyrå for vaksinasjonsdekning som viser at vaksinasjonsdekningen har økt blant annet for helsepersonell. Det anbefales at ansatte i helsevesenet som har pasientkontakt tar influensavaksine.

Mobilisering i kommunene

Den gjennomsnittlige vaksinasjonsdekningen blant helsepersonell er på 34 prosent i 2019. Det er en økning fra 28 prosent i 2018.  

– I enkelte helseforetak er vaksinasjonsdekningen langt høyere enn gjennomsnittet. Enkelte har til og med nådd målet på 75 prosent dekning. I det siste har vi fått signaler om at det mobiliseres i kommunehelsetjenesten for å øke dekningsgraden også der, og vi gleder oss til å følge denne utviklingen.

Les mer: Influensa belaster helsetjenesten hardt

Færre dødsfall

FHI oppgir at forrige vinters influensautbrudd i stor grad skyldtes influensa A (H1N1), men at forekomsten av influensa A (H3N2) økte utover i sesongen. FHI anslår at 4.400 pasienter ble innlagt på sykehus med påvist influensa sist sesong, mot rekordantallet 7.600 pasienter vinteren før. Det var også langt færre intensivinnleggelser og dødsfall.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!