Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Norske kreftleger vil ikke vente lenger

To av Norges fremste krefteksperter forventer nasjonal handling for persontilpasset medisin til kreftpasienter. – Det settes bare ned nye komiteer som et slags treneringsarbeid i stedet for å gjøre noe, sier professor og overlege Hans Petter Eiksedal. 

Publisert: 2019-09-30 — 17.54
Denne artikkelen er over tre år gammel.

BARCELONA / ESMO (Dagens Medisin): I fem dager har fremtredende forskere og kreftleger lagt frem ny forskning om genetiske analyser, skreddersydd behandling og immunterapi for kreftpasienter. ESMO 2019 levner ingen tvil om at fremtiden er her og den heter persontilpasset medisin.

Hør innslaget over hvor to av Norges fremste eksperter på brystkreft, de to professorene og overlegene Hans Petter Eikesdal og Per Eystein Lønning, Universitetet i Bergen/Haukeland sykehus, oppsummerer siste nytt om brystkreft fra konferansen, og sender en tydelige beskjed til helseminister Bent Høie (H) om behovet for et nasjonalt løft.

- Vi kan ikke vente til dette blir etablert i sykehusene. For den store hopen av pasienter må vi få dette på plass for å kunne treffe bedre med behandlingen, sier de to.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!