Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Fra glukosesenkende effekt av legemidler til organproteksjon

Ulike legemidlers effekt på komplikasjoner som hjerte- og karsykdom og nyresvikt har stått sentralt på EASD 2019.

Annons:

BARCELONA/EASD (Dagens Medisin): Perspektivet ved bruk av SGLT2-hemmere er flyttet fra effekt på blodsukkeret til forebyggende effekter. Særlig gjelder dette den beskyttende effekten på nyrene, også på et nivå hvor medikamentene ikke lenger har blodsukkersenkende funksjon.

Også biomarkører, genetikk og forebygging har fått mye oppmerksomhet på konferansen der rekordmange nordmenn har presentert sin forskning.

Se innslaget over hvor professor og overlege Kåre Birkeland og professor og overlege Trond G. Jenssen, begge ved Universitetet i Oslo (UiO) og Oslo universitetssykehus (OUS), oppsummerer de viktigste nyhetene fra EASD 2019.

 

Dagens Medisin dekker den europeiske diabeteskongressen EASD 2019 hele denne uken. Følg med på dagensmedisin.no for vitenskapelige nyheter og analyse fra norske forskere som er på kongressen. Her finner du alle sakene fra årets kongress:

https://www.dagensmedisin.no/nyheter/easd-2019/

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Fastlege blir ny statssekretær

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!