Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Blodsukkersenkende medisin reduserer nyresykdom

De endelige resultatene fra CREDENCE-studien diskuteres på andre dag av EASD 2019 i Barcelona.

Annons:

BARCELONA/EASD (Dagens Medisin): Studien viser at den blodsukkersenkende SLGT2-hemmeren kanagliflozin (Invokana) reduserer risikoen for nyresvikt hos pasienter med type 2-diabetes og kronisk nyresykdom.

– Dette er en viktig studie. Denne gruppen diabetespasienter har høy risiko for forverret nyresvikt, hjertehendelser og død. Funnene må forventes og få konsekvenser for hvordan vi behandler disse pasientene i fremtiden, sier overlege og professor Trond G. Jenssen, Oslo universitetssykehus/Universitet i Oslo. Hør Jenssen kommentere CREEDENCE-studien og annet nytt fra EASD 2019 i innslaget over.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!