Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

STENGT: Stortinget åpner ikke igjen før i oktober.

STENGT: Stortinget åpner ikke igjen før i oktober. Foto: Per Corneliussen

Får tidligst svar om luftambulanse-tjenesten i oktober

Helseminister Bent Høie vil tidligst opplyse stortingsrepresentantene om operatørbyttet i luftambulansetjenesten når Stortinget åpner i høst. Høie mener det er misvisende å betegne situasjonen som en krise.

Annons:

Senterparti-politiker Kjersti Toppe ba tidligere i juli om en redegjørelse fra statsråden om blant annet kostnader og konsekvenser for beredskap og pasienttilbud etter operatørbyttet i luftambulansetjenesten 1. juli.

– Stortinget er ikke samlet før i oktober, men jeg vil på egnet måte og tidspunkt orientere Stortinget om erfaringene fra operatørbyttet i luftambulansetjenesten, skriver helseministeren i sitt svar til stortingsrepresentanten.

Helseministeren oppgir også at en vil «komme tilbake til» endelig fordeling av kostnader som følge av operatørbyttet.

– Tiltaksplanen har virket

Høie oppgir at han har fulgt saken tett det siste halvannet året.

– Min hovedprioritering har vært at operatørbyttet ikke skal gå ut over beredskapen, og det har vært igangsatt en rekke tiltak for å sikre befolkningens trygghet i overgangsperioden mellom gammel og ny operatør.

Til NTB sier helseministeren at han ikke vil karakterisere dagens situasjon som en krise.

– De involverte har forberedt overgangen, og tiltaksplanen som er utarbeidet har så langt virket. Pasientene som har behov for det får luftambulanse. Ingen bestrider at det har vært utfordringer rundt operatørbyttet.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Fastlege blir ny statssekretær

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!