Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SENDER TEAM: Oslo universitetssykehus sender helsefagarbeidere for å bistå i ebolarammede DR Kongo.

SENDER TEAM: Oslo universitetssykehus sender helsefagarbeidere for å bistå i ebolarammede DR Kongo. Foto: Vidar Sandnes

Sender helseteam til DR Kongo

Norge sender et ekspertteam fra Oslo universitetssykehus (OUS) og utstyr til ebolarammede DR Kongo.

Annons:

WHO erklærte denne uken at ebolautbruddet i Den demokratiske republikken Kongo er en internasjonal folkehelsekrise. Etter oppfordring fra WHO og EU reiser nå et team fra Oslo universitetssykehus (OUS) til landet for å bistå med å lære opp lokalt helsepersonell i bruk av den norskutviklede spesialbåren EpiShuttle som brukes til å transportere syke med alvorlig smittsom sykdom.

– Det en selvfølge at vi bidrar i det internasjonale arbeidet mot ebola. Vi har nå fristilt et team på tre erfarne helsearbeidere fra Oslo universitetssykehus som reiser om kort tid. Vi er klare til å bidra igjen ytterligere med utstyr og kompetanse, hvis vi blir bedt om det, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Dette er tredje gang Norge bistår i forbindelse med ebolautbruddet i DR Kongo. Forrige gang var i april. Ekspertteamet fra OUS skal også gjennomføre opplæring i Uganda, der det har vært påvist enkelttilfeller med ebola.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Har kontrollert helsevesenets ressursbruk i 25 år

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!