STILLER KRAV: Kvinneklinikken ved Blekingesjukhuset Karlskrona har tatt inn i ansettelsesavtalen at ansatte ved klinikken må stille seg positive til abort. Foto: Region Blekinge

Abortvegrere får ikke jobb ved svensk sykehus

Jordmødre, leger og sykepleiere må skrive under på at de er positive til abort for å få jobb ved kvinneklinikken på Blekingesjukhuset Karlskrona.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Siden januar i år har det stått i ansettelsesavtalen at ansatte ved klinikken må stille seg positive til abort, melder Sveriges Radio P4 Blekinge.

– Vi har en abortlov fra 1974 og de som arbeider på kvinneklinikken er i majoriteten jordmødre og legespesialister innen obstetrikk og gynekologi, og dette inngår i utdanningen deres. Man kan ikke bli jordmor om man ikke vil medvirke ved aborter, sier Marianne Gertzell, virksomhetsleder for kvinneklinikken i Karlskrona til svenske Dagens Medisin.

Dette gjelder også sykepleiere.

Stoppet ansettelsesprosess

Bakgrunnen er en hendelse fra forrige sommer, oppgir Gertzell. Søkeren kom fra et annet EU-land og oppga at han ikke arbeidet med aborter.

– Da sa jeg at det ikke var aktuelt med en ansettelse, for dette må man gjøre i Sverige, sier Gerzell som mener det var viktig at ansettelsesprosessen ble stoppet.

– Alle kvinner skal føle at de blir empatisk behandlet og at behandlingen skjer på en etisk måte. Vi skal kunne støtte og hjelpe dem.

Powered by Labrador CMS