Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

SAVNER DE UNGE: Overlege Katarina Puco ved Akershus universitetssykehus mener flere unge leger burde få muligheten til å dra på ASCO-konferansen.

SAVNER DE UNGE: Overlege Katarina Puco ved Akershus universitetssykehus mener flere unge leger burde få muligheten til å dra på ASCO-konferansen. Foto: Julie Kalveland

Savner unge kolleger på ASCO

Overlege Katarina Puco mener det er manko på unge leger på ASCO og skulle gjerne ha sett flere unge deltakere fra Norge.

Annons:

– Målet var å få med seg mest mulig, sier overlege Katarina Puco ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Hun deltok på ASCO, verdens største kreftkonferanse, for første gang i år.

– Å komme hit, har stått på ønskelisten lenge, men det krever litt planlegging, både på jobb og privat, for å få det til.

Det var ikke ventet store nyheter innen uro- og gastroonkologi, som Puco jobber med, under konferansen, så overlegen fulgte også med på forskning på immunterapi.

– Det er ikke veldig aktuelt for pasientgruppene jeg jobber med nå, men det kommer en del kombinasjonsbehandlinger som på sikt kan være aktuelle. Så jeg har fulgt litt med på nye medikamenter som fortsatt er i en tidlig forskningsfase, sier Puco.

300 postere

Under ASCO løftes noen få utvalgte studier frem i store muntlige presentasjoner, men det presenteres også mange postere.

– Jeg tror jeg så på 300 postere i går. Det er mye som skjer.

– Helt tilfeldig fant jeg en omfattende genetisk analyse av origo incerta-pasienter; pasienter med kreft med ukjent utgangspunkt, hvor de klarte å finne primær utgangspunktet ved hjelp av gensekvensering, sier Puco.

– Resultatet fra gensekvenseringen ble sammenlignet med resultatene for pasienter med kjent utgangspunkt – og slik kunne man med ganske stor sikkerhet si hvor metastasen kom fra. Dette åpner behandlingsmulighetene for en gruppe vi i dag nesten ikke har noe tilbud til.

– Mangler de unge

Det er ikke mange norske leger som får muligheten til å dra på ASCO-konferansen, og blant dem som drar, er det få unge.

– Jeg syns ASCO-deltakelse bør prioriteres. Vi er ikke er mange som deltar, og det er stort sett erfarne leger som reiser hit. Det mangler en del nye og yngre kolleger, kanskje også noen leger i spesialisering (LIS). Kanskje bør man tenke mer langsiktig, og at de som reiser hit, har det som mål å presentere noe her i fremtiden.

Her kan du lese flere saker fra kreftkonferansen

Kommentarer

 • Bjørn Løndalen 13.06.2019 14.41.47

  Lege

  Ønskelig ja, men hvem får lov til det da? Sykehusene har så redusert budsjett for kurs nå at yngre leger bare kan drømme om å få noe annet enn de obligatoriske kursene - og selv det holder knapt. Jeg har etterlyst det samme for radiologer på RSNA og ECR, men ekstremt få får reise. Kanskje burde man tenke at dette er utdanning og nye impulser? En slik kongress er iallefall IKKE ferie!

Nyheter fra startsiden

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!