NYE DIREKTØRER: Hilde Myhren og Sølvi Andersen blir begge direktører i stab til Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus Foto: Nina E. Gausdal Try/ OUS

Blir nye direktører ved OUS

Hilde Myhren blir direktør for medisin og helsefag.  Sølvi Andersen får jobben som direktør for kvalitet, pasientsikkerhet og samhandling ved Oslo universitetssykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Begge de to nye direktøren blir en del av direktørens stab.

– Jeg ser frem til at lederskapet for disse viktige funksjonene i direktørens stab nå er avklart og at digitalisering som viktig verktøy i den faglige virksomheten kan gis tydelig fokus, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein på den interne nettsiden til OUS.

Hilde Myhren er i dag systemeier for kliniske IKT- systemer i OUS og denne oppgaven blir også en del av hennes nye direktørjobb. Hun har jobbet på Ullevål og OUS siden 2002, er utdannet lege, spesialist i indremedisin og har doktorgrad. Fra 2011 har Myhren jobbet med IKT-prosjekter både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det siste året har hun vært assisterende prosjektleder for innføring av NY LIS (leger i spesialisering) ved OUS.

Om den nye jobben sier Myhren til sykehusets nettside dette:

– Jeg gleder med til å ta fatt på arbeidet som fagdirektør medisin og helsefag ved OUS. Vi står overfor endringer i tiden fremover med nye bygg, økt digitalisering og utvikling i fagene. Dette krever et godt samarbeid på tvers i sykehuset og det ser jeg frem til å være en del av.

Lang ledererfaring
Sølvi Andersen har lang ledererfaring. Hun er utdannet bioingeniør, men har tilleggsutdannelse innen økonomi og prosjektledelse. Hun har vært leder i Avdeling for kvalitet og pasientsikkerhet ved OUS siden 2017. Det siste året har Andersen vært konstituert i stillingen som direktør for fag, pasientsikkerhet og samhandling.

– Slik jeg ser det går vi inn i de ti mest spennende og utfordrende årene i OUS. Med nye bygg under planlegging, er det både behov og mulighet for ytterligere forbedring av pasienttilbudet gjennom modernisering av driften i sykehuset, sier Andersen på den interne nettsiden til OUS.

Og hun fortsetter:

– Stab pasientsikkerhet, kvalitet og samhandling vil framover ha en viktig oppgave med å utvikle og profesjonalisere seg for å understøtte ledere og medarbeidere i gjennomføringen av sykehusets utviklings- og strategiplaner. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på den oppgaven. S.

Powered by Labrador CMS