Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

MÅ HA NYE BYGG: – Det er åpenbart at Oslo trenger nye sykehusbygg. Noen av byggene som i dag brukes til moderne pasientbehandling er fra Christian Mikkelsens tid. Det sier seg selv at det er vanskelig å drive godt og effektivt under slike forhold, sa byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) under høringen.

MÅ HA NYE BYGG: – Det er åpenbart at Oslo trenger nye sykehusbygg. Noen av byggene som i dag brukes til moderne pasientbehandling er fra Christian Mikkelsens tid. Det sier seg selv at det er vanskelig å drive godt og effektivt under slike forhold, sa byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) under høringen. Foto: Vidar Sandnes

– Man må ta et valg mellom Gaustad og Ullevål

Det var den klare meldingen fra byråd Tone Tellevik Dahl i Oslo kommune i den åpne høringen om sykehusutbygging i hovedstaden. Dahl etterlyste et grundig faktagrunnlag for avgjørelsen, og hevdet også at Aker haster mest.

Annons:

OSLO/STORTINGET (Dagens Medisin): Tirsdag holdes det åpen høring i Stortingets helse- og omsorgskomite om sykehusutbyggingen i Oslo. Bakgrunnen for høringen er et representantforslag fra stortingsrepresentantene Bjørnar Moxnes (R), Kjersti Toppe (Sp) og Kari Elisabeth Kaski (SV). Stortingsrepresentantene har fremmet forslag om at Stortinget skal be regjeringen prioritere byggingen av nytt lokalsykehus på Aker, og å gjennomføre en utredning av Ullevål-tomten.

Vil at alle i Groruddalen skal til Aker

– Det er åpenbart at Oslo trenger nye sykehusbygg. Noen av byggene som i dag brukes til moderne pasientbehandling er fra Christian Mikkelsens tid. Det sier seg selv at det er vanskelig å drive godt og effektivt under slike forhold, sa Tone Tellevik Dahl (Ap) under høringen.

Byråden for eldre, helse og arbeid understrekte at det forventes en kraftig vekst i Oslos befolkning i fremtiden.

– Sykehusstrukturen i Oslo er ganske rotete, sa Dahl.

– Tre av Oslos bydeler hører i dag til på Ahus. Det er ikke plass til dem i Oslo, men det er strengt tatt ikke plass til dem på Ahus heller. Det er lite hensiktsmessig. Derfor vil jeg understreke behovet for at alle groruddalsbydelene blir lagt til Aker sykehus, og at de fases inn i samme etappe, sa byråden.

– En av tomtene må selges

Når det gjelder et eventuelt valg mellom utbygging på Ullevål og Gaustad, var byråden tydelig på at det er snakk om enten-eller, ikke både-og:

– Vi er innforstått med at en av tomtene må selges og vi er enige i at det er riktig å samle fagmiljøene på ett av stedene. Enten må Rikshospitalet flyttes til Ullevål, eller så må Ullevål flyttes til Gaustad. Noe annet vil også gi en voldsom utfordring knyttet til rekruttering av personell, sa byråden.

Overfor Dagens Medisin utdyper Dahl sitt viktigste budskap ved dagens høring slik:

– Aker må frigjøres fra resten av prosessen og komme først, med lånefinansiering allerede i 2020. Utover det så må vi ha et grundig faktagrunnlag, sånn at man kan ta et valg mellom Gaustad og Ullevål. Det viktigste er at beslutningen tas på et godt kunnskapsgrunnlag og det er helseministerens ansvar.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!