Makten rundt kjøkkenbordet

Rundt kjøkkenbordet til Thorvald Stoltenberg har samtaler om krig og fred, internasjonalt samarbeid og utenrikspolitikk med mektige statsledere som Nelson Mendela og Willy Brandt fått flyte fritt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Dagens Medisin har tatt plass rundt det gamle trebordet  sammen med Jens og Camilla Stoltenberg for å snakke om helsemakt.

Se hele intervjuet om hvordan alt fra norsk helsepolitikk til internasjonalt vaksineengasjement og lovfestet pappaperm har tatt form gjennom samtaler i hele familien Stoltenberg rundt det kjente maktbordet.

Camilla, profilert lege, forsker og nå administrerende direktør ved Folkehelseinstituttet. Jens, nåværende generalsekretær i Nato, tidligere statsminister og partileder i Arbeiderpartiet med flere statsrådsposter og politiske verv på sin imponerende CV. Henholdsvis datter og sønn av Karin og Thorvald Stoltenberg. Begge med sentrale roller i politikk og forvaltning gjennom et langt liv. Storesøster og storebror til Nini Stoltenberg. Hun som virkelig ga rusavhengige et ansikt. Hun som viste oss at det kan ramme oss alle, og som døde i 2014.

Samlet sett mener maktjuryen disse fem har preget Helse-Norge gjennom 20 år mer enn noen annen og har derfor kåret familien Stoltenberg til Helse-Norges mektigste gjennom 20 år.

Makten rundt kjøkkenbordet
Vi har tatt plass rundt et av verdens mest kjente kjøkkenbord, i en leilighet på Frogner i Oslo. På en slitt, gammel trestol ved enden av det lange og godt brukte trebordet har tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg hatt sin faste plass, med nærhet til kaffemaskinen. Mektige statsledere og mennesker med betydelig innflytelse og makt fra hele verden er blitt servert traktekaffe, brød, syltetøy, geitost og gulost, mens uformelle samtaler om krig og fred, internasjonalt samarbeid og utenrikspolitikk har fått flyte fritt.

I dag er det Jens og Camilla Stoltenberg som sammen med Dagens Medisin har tatt plass rundt bordet. Vi skal også snakke om makt – helsemakt i Norge gjennom 20 år.   

Se hele videointervjuet med Camilla og Jens Stoltenberg ved det legendariske kjøkkenbordet.

Powered by Labrador CMS