Leder av Nasjonalt senter for distriktsmedisin (NSDM), Helen Brandstorp (t.v) delte ut prisen til fastlege Elisabeth Swensen. Foto: Trygve Skonnord

Hedret pionér innen distriktsmedisin

Fastlege Elisabeth Swensen i Seljord blir hedret for sin innsats for distriktsmedisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fredag fikk Elisabeth Swensen  Anders Forsdahls pris, som er Nasjonalt senter for distriktsmedisins (NSDM) hederspris.

Det er leger som har gjort en markant innsats for helsetjenesten i distriktene i Norge over lang tid som tildeles prisen. Den ble delt ut under Primærmedisinsk uke i Oslo.

Fra juryen heter det blant annet:

«Elisabeth Swensens er aktiv i den helsepolitiske og helsefaglige utviklingen både lokalt, regionalt og nasjonalt og få klarer sette dagsorden som henne – i både by og land. Hun tar tak i de vanskelige tingene gjennom skrift og taler, og hun leses og lyttes til av praktisk talt alle parter.

Helt fra starten av Nasjonalt senter for distriktsmedisin sin spede begynnelse, har Elisabeth Swensen vært sentral.

To store miljøer, bestående av allmennleger og samfunnsmedisinere i hele landet, nominerte Elisabeth Swensen til prisen, og NSDMs styringsgruppe var enstemmig».

  • Anders Forsdahls pris ble opprettet i 2006 til minne om hans enestående praktiske og akademisk virke som doktor og samfunnsmedisiner i norsk distriktshelsetjeneste. Anders Forsdahls pris er på kr. 20.000 og deles til ut en person som over år har utrettet en markant innsats for helsetjenesten i distrikts-Norge, i en vid betydning av dette begrep.
Powered by Labrador CMS