Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

CARMELINA: «Gledelig» at nyresyke får større plass i endepunktstudier om blodsukkersenking

Norske forskere oppsummerer siste nytt om blodsukkersenkende behandling mot type 2-diabetes – og nye behandlingsprinsipper mot type 1-diabetes – på kongressens siste dag.

Annons:
TEKNO: Seksjonsoverlege dr. med. Jan Bertil Eggesbø ved Lovisenberg Diakonale Sykehus gir blant annet en oppdatering på teknologiske hjelpemidler og ny type 1-behandling.
Foto: Lasse Moe

BERLIN/EASD 2018: Torsdag kveld ble det presentert resultater fra CARMELINA, den andre store kardiovaskulære endepunktstudien på blodsukkersenkende behandling av type 2-diabetes under diabeteskonferansen EASD 2018. (lenke til CARMELINA-saken)

Studien undersøkte risikoen for både nyresykdom og hjerte- og karsykdom, men fant ingen forskjell mellom dem som fikk DPP-4-hemmeren linagliptin (Trajenta) og dem som fikk placebo, i tillegg til vanlig diabetesbehandling.

I denne sendingen diskuterer overlegene Kåre Birkeland og Trond Geir Jenssen studien. Jenssen er ikke skuffet over resultatet, og peker på at man nå har funnet ingen økt risiko for hjertesvikt verken ved linagliptin eller sitagliptin, som begge tilhører klassen DPP-4-hemmere.

I tillegg kommer seksjonsoverlege dr. med. Jan Bertil Eggesbø ved Lovisenberg Diakonale Sykehus for å gi en oppdatering om forskningen på teknologiske hjelpemidler og nye behandlingsprinsipper mot type 1-diabetes.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!