NYTT SYKEHUS: Tidlig tirsdag morgen overleverte helseminister Bent Høie (H) løftet om penger til nytt sykehus i Narvik, på sykehustomta som allerede er kjøpt. Foto: Jan Fredrik Frantzen

1,7 milliarder til nytt sykehus i Narvik

Narvik skal bygge nytt sykehus. Tomt er innkjøpt – og tirsdag kom helseminister Bent Høie (H) til byen, med pengeløfter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NARVIK (Dagens Medisin): – Grunnlaget for beslutningen skapes lokalt i UNN og Helse Nord. Dette er friske penger som finnes på statsbudsjettet. Staten forplikter seg til 1,7 milliarder. Det er ikke lite penger, sa Høie, etter å ha kommet med nyheten om at et nytt sykehus i Narvik kan vente seg penger.
Men, la Høie til:

– Det er ingen selvfølge at dette kommer inn i statsbudsjettet, det krever en tydelig prioritering. Men fundamentet skapes lokalt, det er viktig å få sagt, sa Høie
Kommunelege i Narvik, Sverre Håkon Evju, har vært en sterk pådriver for planene om nytt sykehus. Tanken er å samle rus, psykiatri, somatikk og sykehjem på samme sted.
Det var derfor en svært glad Evju som grytidlig tirsdag morgen fikk beskjed om at helseministeren ønsket å ta turen til tomta der sykehuset skal ligge.

Og Evju ba også helseministeren gjenta budskapet for deltakerne på den Helsepolitiske konferansen som arrangeres i byen tirsdag, slik at det ikke skulle være noen tvil om hva som hadde blitt sagt, til stående applaus fra de 200 deltakerne.
Bent Høie skryter av engasjementet i Narvik.

– Slike pådrivere som Evju er veldig viktig å ha, det å skape den lokale entusiasmen, tanken om at dette skal være mer enn et sykehus -  det er tanker jeg liker veldig godt, sier Høie til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS