Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Arkvifoto

Lager handlingsplan for å forebygge selvmord

Skal se på hvilke tiltak som har dokumentert effekt.

Publisert: 2018-09-10 — 16.27
Denne artikkelen er over fire år gammel.

– Vi må snu hver en sten for å forebygge selvmord. Vi må bli bedre på å se sammenhenger tidlig nok og fange opp signalene, derfor vil denne nye handlingsplanen inneholde tiltak på flere samfunnsområder, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen i en pressemelding.

Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å oppsummere hvilke tiltak som har dokumentert effekt

Fagmiljøer, pasient- og pårørendegrupper skal involveres i arbeidet med handlingsplanen. Et viktig tema blir å forebygge selvmord blant pasienter i psykisk helsevern, heter det fra regjeringen.

Nye tall tyder på at mange av personene som tar sitt eget liv har vært innlagt på sykehus eller nylig blitt skrevet ut.

– Det er ikke bare i helsetjenesten vi må gjøre en innsats for å forebygge selvmord. Vi kan alle gjøre en innsats. Hvis vi frykter at noen tenker på å ta livet sitt, må vi tørre å spørre. Vi må tørre å bry oss, sier helseminister Bent Høie.

Mandag er det verdensdagen for selvmordsforebygging.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • God og mett 11.09.2018 12.49.11

  Det spørsmålet helsepersonell IKKE vil stille seg, eller IKKE vil at noen skal stille, er hvor mange som tar selvmord i Norge, pga. bivirkninger, av medisinering. Er det halvparten av alle selvmord, dvs. om lag 250 i året? Eller er det bare 30 pst? Eller er det hele 70 pst? Der bivirkningene av medisinene i psykiatrien har to svært NEGATIVE ting felles. Det ene er økt STIGMATISERING som igjen fører til ISOLERING. Det andre er økt selvmordsfare. Der sistnevnte, både kan være ett resultat av førstnevnte, eller kun være ett resultat alene, av avhengighetsskapende og dermed en ond sirkel, av kostbar, medisinering... https://p3.no/dokumentar/pilleavhengig/

 • God og mett 12.09.2018 00.02.06

  Ja, siden ingen hvitkledde vil, ha svarene, på spørsmålene, ang alle avvik fra bivirkningsnormalene..... Så får heller jeg gi, disse svarene, kun til meg selv, slik at det IKKE blir på vegne, av noen fra de hvite, de profesjonelle personalene..... For svarene, er at antallet og dermed årsakene IKKE fins, der i de ellers svært så tykke og omfangsrike, dårlig prosaliknende og hvitvaskede, omsorgsfulle og helt rettslig dokumenterbare - men akk så tidkrevende - og dermed seiglivede og byråkratiske, ja de elskede og kritt, hvite, journalene......

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!