Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FHI sikter mot mai neste år

Folkehelseinstituttet utarbeider for tiden en fullstendig metodevurdering av MS-legemidler etter oppdrag fra Bestillerforum.

Annons:

Som Dagens Medisin skriver er det strid om innføringen av den nye MS-medisin okrelizumab (Ocrevus) – pågrunn av et prinsippspørsmål.

Samtidig som dette legemiddelet vurderes av norske myndigheter, driver Folkehelseinstituttet med en fullstendig metodevurdering av MS-legemidler, som inkluderer et medikament som brukes off label. Utenfor godkjent markedsføringstillatelse. 

SAMMENLIGNING: – Det var ønsket en ny rapport for å vurdere effekt, sikkerhet og kostnadseffektivitet av MS-legemidlene i sammenligning med et off label-medikament, forklarer seniorforsker i Folkehelseinstituttet, Torunn Elisabeth Tjelle.
Foto: FHI

Seniorforsker Torunn Elisabeth Tjelle opplyser til Dagens Medisin at de er i gang med å utføre litteratursøk og samle inn data for effekten av de ulike medikamentene.

– Etter planen skal den fullstendige metodevurderingen stå ferdig i mai 2019, opplyser seniorforsker Torunn Elisabeth Tjelle som jobber med utredningen i Folkehelseinstituttet.

Sist vurdert i 2016
Forrige fullstendige metodevurdering av MS-legemidler kom sist i 2016.

– Det var ønsket en ny rapport for å vurdere effekt, sikkerhet og kostnadseffektivitet av MS-legemidlene i sammenligning med et off label-medikament, forklarer Tjelle.

Forskeren opplyser at de vil kunne gjenbruke en del data fra 2016-rapporten.

– I tillegg gjør vi oppdaterte litteratursøk på legemidlene som var med i forrige rapport, og nye litteratursøk på kladribin (Mavenclad), okreliziumab og rituksimab.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Behandling med blodfortynnende legemidler

Tre spørsmål kan forutsi blødningsfaren

VIL ENDRE OPPTAKSKRITERIENE TIL MEDISINSTUDIET

UiO vil teste medisinstudenter for «egnethet»16

NORSK STUDIE BLANT HJEMMEHJELP-MOTTAKERE

Dette er hovedgrunnene til innleggelse av eldre

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!