OPPSIGELSER: 60 årsverk forsvinner fra LHL-sykehuset på Gardermoen. - Oppsigelsesbrevet sendes ut mandag, sier LHLs generalsekretær Frode Jahren. Foto: LHL

Må legge ned åpen hjertekirurgi – massive oppsigelser

– Vi har drevet med åpen hjertekirurgi i snart 30 år på oppdrag fra det offentlige, sier Frode Jahren i LHL. – Dramatisk, sier Sykepleierforbundet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nå ser LHL seg nødt til å slutte med tilbud om åpen hjertekirurgi på LHL-sykehuset på Gardermoen.

Får oppsigelsesbrev på mandag
Dette betyr at 60 årsverk forsvinner, og det vil si langt flere ansatte, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL, til Dagens Medisin.

– Nøyaktig hvor mange som mister jobben har jeg ikke tall  på nå. Vi er kommet langt i nedbemanningsprosessen, og de ansatte får oppsigelsesbrev på mandag. Den store gruppen som mister jobben er sykepleiere, men også leger og andre helsepersonell mister jobben, sier han.

 LHL har hatt en avtale med Helse Sør-Øst om kjøp av flere tjenester; åpen hjertekirurgi, bypass, skifte av hjerteklaffer. Helse Sør-Øst kjøper også angiografi, ablasjoner og PCI fra LHL-sykehuset.

Det er åpen hjertekirurgi som sykehuset nå ikke lenger skal utføre.

– Vi gir opp
Det er i forhandlingene for 2018 at Helse Sør-Øst ga LHL et tilbud om volum av disse operasjonene, som er så lite at LHL mener det er umulig å drive forsvarlig, sier Jahren.

– Så nå gir vi opp, etter mange år med forhandlinger. Dette var også en stor sak i årets valgkamp. Jeg skulle jo ønsket at storsamfunnet; det politiske miljøet, hadde ment at det var viktig at det finnes et miljø utenom det offentlige, sier Jahren.
Norsk sykepleierforbund (NSF): – Dramatisk

–  Det er klart Norsk sykepleierforbund mener det er dramatisk når vi står i fare for at mellom 50 og 100 sykepleiere kan bli sagt opp. Sykepleierne er den største yrkesgruppen ved sykehuset. NSF er tungt inne i prosessen og vi bistår alle våre berørte medlemmer ved LHL-sykehuset som ønsker det. Dette er tøffe tak og dramatisk for de det gjelder.
–  For NSF er det viktig å sikre at alle får en ordentlig behandling i denne prosessen. Det handler om viktige rettigheter for ansatte og stillingsvernet for våre medlemmer som skal ivaretas på en så god måte som mulig, uttaler Eli Gunhild By til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS