Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Norge med internasjonalt initiativ for helse

Statsminister Erna Solberg, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Ghanas president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo oppfordrer WHO til å lede en felles global handlingsplan for helse.

Annons:
Statsminister Erna Solberg, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Ghanas president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo oppfordrer WHO til å lede en felles global handlingsplan for helse.

GENÈVE (Dagens Medisin): De tre kvinnene har i et brev til generaldirektør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus i WHO kommet med en klar og tydelig oppfordring. «Ta lederskap og koordiner innsatsen med alle relevante aktører slik at vi når Bærekraftsmålene innen 2030. Planen skal legges frem på toppmøtet i Berlin i oktober».

I generaldirektørens tale til Helseforsamlingen i WHO i Genève i går fikk de tre kvinnene svaret de ønsket:

– WHO aksepterer denne utfordringen, og vi gleder oss til å samarbeide med våre partnere for å utvikle planen og ikke minst å gjennomføre den, sa Tedros.

Og han fortsatte:

Oppfordringen fra disse tre statsoverhodene sender et tydelig signal fra det internasjonale samfunnet om at de forventer sterkere samarbeid mellom partnere, og at de mener WHO kan lede prosessen.

Norge vil bidra
– Jeg er glad for at generaldirektøren og WHO tar denne rollen. Vi har sendt et tydelig signal om at det er behov for en mer offensiv innsats og at arbeidet må koordineres bedre enn i dag, sier helseminister Bent Høie til Dagens Medisin etter talen til Tedros.

Høie legger til at Norge vil fortsette å være en pådriver og sterk bidragsyter i det videre arbeidet.

Her er bærekraft-målene 2030, de såkalte SDG3

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!