Blir ny direktør i IARC

Forskningsleder Elisabete Weiderpass i Kreftregisteret blir ny direktør i International Agency for Research on Cancer (IARC), kreftforskningsinstituttet i Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Elisabete Weiderpass Foto: Kreftregisteret

- Jeg er takknemlig for denne muligheten, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å sikre at IARC fortsetter sitt viktige oppdrag med å jobbe for god folkehelse og relevant kreftforskning, sier Weiderpass i en pressemelding.

Hun påpeker at IARC har en lang og viktig historie som WHOs kreftforskningsorgan gjennom 50 år, og at bidragene til viten rundt kreft har vært svært vesentlige. Og, selv om det blir stadig flere aktører og interessenter på kreftområdet, mener hun at IARC fortsatt har en helt avgjørende rolle.

- IARC trengs mer enn noensinne hvis vi skal ha noe håp om å kunne håndtere den globale kreftepidemien vi står overfor, sier hun.

Selv om den offisielle utnevnelsen gjenstår, forventes det at generaldirektøren i WHO vil følge innstillingen til styret i IARC.

På Twitter ønsket generalsekretæren i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Weiderpass velkommen inn i WHO-familien.

- Gratulerer til Dr. Elisabete Weiderpass, den første kvinne valgt som direktør av IARC. Jeg ser fram til å jobbe sammen med deg, skrev han.

Powered by Labrador CMS