Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Helseministeren sier UNN ikke synes å ha gjort noe feil da de inngikk avtalene om Tor Ingebrigtsens (t.h)betingelser, men at saken har ført til at han må vurdere på nytt hvordan sykehusene skal gjøre slike avtaler. Foto: Per Corneliussen/UNN

Høie om UNN-direktørens sluttavtale: – Synes ikke å være i strid med reglene

Helseministeren har fått en redegjørelse fra Helse Nord om den avgåtte UNN-direktørens arbeidsavtale.

Publisert: 2018-02-15 — 16.15
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Helseminister Bent Høie (H) ba Helse Nord om å redegjøre for avtalene Universitetssykehuset Nord-Norge har inngått med Tor Ingebrigtsen.

Høie: – Vil vurdere behov for endringer
Torsdag ettermiddag sier Høie til Dagens Medisin at han nå har mottatt denne redegjørelsen:

 – Ut fra informasjonen vi har mottatt, synes ikke avtalen å være i strid med eierkravene vi har stilt. Jeg vil på bakgrunn av denne saken likevel vurdere behovet for endringer i eierkravene mine overfor helseforetakene.

Denne uken ble innholdet i sluttavtalen til Tor Ingebrigtsen kjent, og den har skapt sterke reaksjoner.

Ingebrigtsen, som nylig gikk fra jobben som sykehusdirektør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er sikret millionlønn fram til han blir pensjonist, som UNN skal betale. Det er fortsatt ikke kjent om Ingebrigtsen skal jobbe som professor ved Universitetet i Tromsø, eller som rådgiver ved UNN.

Ingebrigtsen beholder lønnen på nær 1,9 millioner kroner ut året, hvor han også har studiepermisjon. Etter det betaler UNN 85 prosent av lønnen fram til han velger å pensjonere seg.

Krav om regelendring
Torsdag morgen fremmet Senterparti-politikerne Kjersti Toppe og Per Olof Lundteigen et representantforslag i Stortinget, der de ber om at regjeringen går gjennom arbeids- og sluttavtaler for ledere i alle helseforetak.

Nå vil altså Høie vurdere om det er behov for å endre kravene han stiller til helseforetakene om arbeidsavtaler.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • lege 16.02.2018 13.22.28

  "Reglene først", sa ministeren når det gjaldt

 • «Pasientene først» 16.02.2018 09.40.49

  Hvordan kan man etter disse avsløringene forklare pasienter og pårørende at de, deres barn eller andre kjære ikke kan få dyr behandling ? Hvor mye Spinraza kunne vært finansiert bare med Ingenbrigtsens sluttpakke ? Hvor mange kreftpasienter kunne fått dyr behandling som ga dem litt mer tid før de måtte dø fra sine kjære om man samlet opp alle dyre sluttpakker fra Helsevesnet ? «Ikke vel anvente penger ? I hvilken grad kan man kalle sluttpakkene vel anvente penger?» «Pasientene først» er dessverre en floskel som ikke burde brukes i Helsevesnet. UNN spesielt bør kutte den ut umiddelbart. Som leger på gulvet står vi nå midt oppi et gedigent etisk dilemma... Er det virkelig greit Høie, at vi bruker sårt tiltrengte helsekroner på denne måten ?

 • Dr.Simsalabim 15.02.2018 17.30.50

  Man kan nesten se snorene som er festet på marionettdukken. De 4 store styrer.

 • N.A. 15.02.2018 17.15.58

  Husk at avtalen kom i stand i 2016 etter at Tor Ingebrigtsen begynte å forstå at hans tider i UNN var talte. Nettet har snøret seg de siste åra, og har så behovet for en lukrativ retrett. Styret ble lurt trill rundt - inkompetente folk!

 • N.N 15.02.2018 16.55.38

  utvalget som skulle utgreie sykehusmodellen det såkalte Kvinnsland utvalget bør granskes om muligheter for om det var samspill mellom de fire regions direktører og utvalgets leder før det la fram sitt arbeid for helseministeren. Med slike avtaler som det er blant lederene på toppen kan frykten for og miste sin makt ført til egeninntresse i rapporten som vart lagt fram.

 • lege 15.02.2018 16.44.22

  Ikke overraskende at det var dette de 4 RHF-direktørene fant ut at Høie skulle svare. De må jo tenke på sin egen fremtid også

 • Egil Andersen 15.02.2018 16.34.57

  Korrupsjon? De reglene er det ikke du som bestemmer Høie.

 • Knut O 15.02.2018 16.34.02

  Avtalen er utslag av personlige interesser, inngått i 2016 og til høy kostnad. Dette handler ikke om Høies krav men om god forvaltningsskikk og bruk av offentlige midler.

 • N.N 15.02.2018 16.31.13

  Juridisk ? men moralsk forkastelig er det til de grader utenfor forståelse for folk flest at det grenser til galskap. .

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!