Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VANSKELIG SAK: I oktober sa Beslutningsforum første gang nei til å ta i bruk legemiddelet nusinersen (Spinraza) som behandling av SMA. Mandag skal Lars Vorland og kollegene vurdere saken enda en gang. Arkivfoto: Lasse Moe

VANSKELIG SAK: I oktober sa Beslutningsforum første gang nei til å ta i bruk legemiddelet nusinersen (Spinraza) som behandling av SMA. Mandag skal Lars Vorland og kollegene vurdere saken enda en gang. Arkivfoto: Lasse Moe

Ekstraordinært Spinraza-møte på mandag

Myndighetene har gitt legemiddelselskapet et motbud på SMA-medisinen Spinraza.

Annons:

Mandag klokken 9 skal Beslutningsforum ha ekstraordinært møte. Innføring av legemiddelet nusinersen (Spinraza) til behandling av den alvorlige sykdommen spinal muskelatrofi (SMA), er eneste sak på dagsorden.

Etter forrige møte uttalte Beslutningsforums leder, Lars Vorland, at myndighetene vurderte å komme med et motbud til legemiddelselskapet Biogen etter deres siste tilbud.

Motbud
– Det har vi nå gjort. Dette er noe av det som Beslutningsforum skal ta stilling til på mandag, men vurderingen vil bygge på mange elementer, sier Asbjørn Mack, forhandlingsleder i Sykehusinnkjøp.

De fire administrerende direktørene i de regionale helseforetakene skal diskutere saken i et telefonmøte.

Spinraza omtales som et av verdens dyreste legemidler, og Beslutningsforum har uttalt at dette er den vanskeligste saken de noen gang har behandlet.

Les også: Danmark fastholder Spinraza-nei

200 millioner
Ut fra listeprisen er kostnaden for Spinraza nær én million kroner per dose. Det første året trenger barna seks behandlinger, og resten av livet settes tre sprøyter i året. Uten rabatt ville behandlingen til sammen kostet Norge 200 millioner kroner årlig etter fem år, ifølge analyser fra Statens legemiddelverk. Det er ikke kjent hvilken rabatt legemiddelselskapet tilbyr.

Norske og danske myndigheter har ønsket å gjennomføre felles forhandlinger om legemiddelet, men dette har legemiddelselskapet nektet. Nylig offentliggjorde Biogen sitt årsregnskap som viser at de i fjor omsatte nusinersen for 884 millioner amerikanske dollar på verdensbasis, som tilsvarer rundt 6,8 milliarder kroner.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!