Alt arbeid som utføres, både pasientrettet og administrativt, må registreres. Foto: Colorbox

Nå får alle fastleger spørreundersøkelsen om tidsbruk

Fastlegene vil bli bedt om å føre inn egen tidsbruk hver dag i løpet av en periode på syv dager.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tidligere i høst ble det kjent at Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet i oppgave å kartlegge hvordan fastleger fordeler sin tid på ulike arbeidsoppgaver og pasientgrupper.

– Det er veldig viktig å få en felles forståelse av arbeidsomfang, og hvordan fastlegene bruker tiden på legevakt, samt i og utenfor arbeidstid. Mange leger jobber også når kontoret er stengt for pasientene, med legeerklæringer og så videre, sa seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Kjell Maartmann-Moe, til Dagens Medisin den gang.

Anonym
Denne uken sendes spørreskjemaet ut til alle landets fastleger. Fastlegene vil bli bedt om å føre inn egen tidsbruk hver dag i løpet av en periode på syv dager.

Det innebærer at alt arbeid som utføres, både pasientrettet og administrativt, må registreres. Ifølge Helsedirektoratet vil undersøkelsen ta to til åtte minutter å besvare hver dag. Den er anonym, dataene vil kun bli brukt til tidsstudien og ingen enkeltleger, legekontor eller kommuner skal identifiseres.

– Viktig
Leder for allmennlegeforeningen, Tom Ole Øren, sier til Legeforeningen.no at de oppfordrer medlemmene til å svare på undersøkelsen.

– Tall som dokumenterer fastlegenes krevende arbeidshverdag er viktig i vårt arbeid med å bedre rammevilkårene, uttaler han.

Det er Norsk kompetansesenter for legevaktmedisin (NKLM) som har ansvaret for gjennomføringen og analysen av undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS