Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Haukeland universitetssjukehus har satt i gang flere tiltak for sepsis-behandling i akuttmottak.

Haukeland universitetssjukehus har satt i gang flere tiltak for sepsis-behandling i akuttmottak. Foto: Sykehusbygg

«Friskmeldt» etter sepsis-tilsyn

Haukeland universitetssjukehus har tatt tak for bedre behandling av pasienter med blodforgiftning i akuttmottaket. Det har gitt resultater. 

Annons:

I 2016 var Haukeland universitetssjukehus et av flere sykehus som fikk kritikk fordi akuttmottaket ikke hadde god nok håndtering av pasienter med sepsis (blodforgiftning).

Sepsis er en alvorlig tilstand som krever rask behandling. Ved den alvorligste formen, septisk sjokk, er dødeligheten høy.

Slipper videre tilsyn
Ved elleve av elleve sykehus ble det funnet avvik. Avvikene gjaldt blant annet at sykehusene ikke sikret forsvarlig hastegradvurdering, at oppstart av antibiotikabehandling startet for sent ut fra nasjonale retningslinjer og sykehusprosedyrer, for dårlig observasjon av pasienter og manglende legekompetanse.

Et drøyt år senere er Haukeland det første sykehuset som slipper videre tilsyn.

Tiltak
Det er administrerende direktør ved Haukeland, Eivind Hansen, godt fornøyd med.

– Vi har jobbet godt både med opplæring, oppfølging og forbedring av rutiner. Siste tilsyn viser at tiltakene virker, noe som ikke minst gir gode resultater for pasientene, uttaler han til sykehusets nettsider.

Sykehuset opplyser at de har jobbet på tvers av avdelinger og satt i gang flere tiltak, blant annet med registrering og styring. De vil fortsette å jobbe videre for å opprettholde forbedringene. 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Forbedringagent 06.12.2017 17.10.09

  Slipper videre tilsyn? Dette underbygger opplevelsen av at helsetilsynet er en pisk uten interesse for vedlikeholdte resultater.

 • B.K 06.12.2017 12.33.32

  Hver gang det kommer en negativ omtale i media står Hansen og Haukeland klar med ei solskinhistorie. i dag i BT var det når helsesystemet går i vrangløs og nå dette i dagens medesin . Helse journalistene blir brukt så det holder gang på gang.

Nyheter fra startsiden

BEHANDLINGSSTEDER FOR SPILLEAVHENGIGHET

Rapport avdekker uriktig informasjon på helsenorge.no3

HØRING OM KREFTREGISTER-ENDRING

«Alle» er for kreftdata om innvandrere1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!